Як приготувати свинину в мультиварці

Приготування м’яса часто представляє нелегке завдання для молодої жінки – як зробити його соковитим і ароматним, не пережарити, але довести до потрібної кондиції? М’ясо, приготоване в сковорідці, дуже легко зіпсувати – досить відволіктися на пару хвилин, і воно стає сухим і жорстким. Мультиварка дозволяє полегшити роботу, в ній м’ясо не підгорає і готується з мінімальними зусиллями – досить додавати інгредієнти в потрібній послідовності, виставити потрібний режим, і через встановлений час блюдо буде готове.

Свинина в мультиварінні в режимі “випічка”

Свинина – головний інгредієнт м’яса по-французьки, хоча в первинному рецепті використовувалася телятина. Зі свининою блюдо виходить ситнішим і ним запросто можна нагодувати велику сім’ю. Традиційні інгредієнти – м’ясо, цибуля, картопля, соус бешамель (який можна замінити майонезом) і сир. Для багатішого смаку можна додати інші овочі – помідори, моркву, гриби.

Можна завантажити інгредієнти відразу, витримуючи черговість шарів – м’ясо, картопля, цибуля, морква або інші овочі (якщо ви вирішили додати їх в рецепт) верхній шар сиру з майонезом або вершками. Щоб м’ясо отримало рум’яну і золотисту кірочку, його можна впродовж п’яти хвилин обсмажувати в чаші мультиварки, виставивши відповідний режим.

Що приготувати зі свинини в мультиварці на друге? Мультиварка може чудово приготувати не лише перші страви. Коли необхідно доповнити обідній стіл, зі свинини можна зробити смачний гуляш з паприкою в томатній підливі. Для цього треба просто нарізувати м’ясо скибочками, підготувати нарізану ріпчасту цибулю, терту моркву, дрібно нашаткований томат і зелень. Мультиварка завантажується м’ясом з рослинною олією, виставляється режим “випічка”, і шматочки свинини смажаться впродовж 20 хвилин. Потім додається борошно, цибуля і морква, і обжарювання триває ще 10 хвилин.

Коли на м’ясі з’являється рум’яна кірочка, мультиварка перемикається в режим “гасіння”, а в чашу додаються нарізаний помідор, паприка, томатна паста і, при необхідності, олія. Маса розводиться гарячою кип’яченою водою і гаситься впродовж години. Готове блюдо прикрашається зеленню.

Свинина в мультиварці – в пакеті для запікання

Пакет для запікання дозволяє обійтися без рослинної олії під час приготування м’яса, зберігає його соковитість.
Для приготування буженини в мультиварці необхідно узяти свинячий ошийок, пакет для запікання і суміш спецій. Шматок м’яса натирають червоним і чорним перцем, додають спеції – базилік, чебрець, розмарин. Завантажують в рукав для запікання, роблять у верхній його частині декілька проколів для виходу пару. Ставлять режим “Випічка” і витримують 60 хвилин.

Можна приготувати буженину і в скороварці. Проте рецепт приготування буженини в скороварці займає більше часу, оскільки передбачає вимочування м’яса в маринаді впродовж 24 годин. Маринад для буженини готують так: на літр води кладуть столову ложку солі, додають чорний перець горошком і лавровий лист, доводять до кипіння в каструлі або в чаші мультиваріння в режимі “суп”. Після цього буженину запікають так само, як і в першому рецепті.

Рецепт свинячої шийки в мультиварці-скороварці

Зі свинячої шийки можна приготувати набагато смачніший аналог магазинного м’яса для нарізки. Мультиварка підходить для цього якнайкраще – блюдо готується швидко і без постійного нагляду, свинина надійно пропікається.

  1. Спершу свинина промивається і висушується рушником.
  2. Шматок треба глибоко і часто надрізати і натерти сіллю так, щоб вона потрапила всередину надрізів. У них також треба вкласти шматочки нарізаного часнику, лавровий лист і гвоздику.
  3. Щоб м’ясо не розвалювалося, його перетягують ниткою.
  4. Свинина кладеться в пакет, рукав або конверт для запікання, і потім укладається на дно скороварки. Згори пакету треба зробити три проколи, щоб виходив пар.
  5. Мультиварка-скороварка включається в режим “духовка” з таймером на 50 хвилин. Після цього м’ясо перевертається, і готується в тому ж режимі ще 20 хвилин.
  6. Коли скороварка подасть сигнал про завершення готування, м’ясо необхідно буде остудити і можна подавати на стіл.

Смачного!