Як готувати курячу грудку в мультиварці

Куряча грудка є прекрасним зразком м’ясного філе, який можна приготувати сотнею різноманітних способів. Для того, щоб зробити грудинку одночасно смачною, корисною, ароматною і швидко подати до столу, можна використати сучасний кухонний прилад – мультиваріння.

Що приготувати просто і швидко з курячої грудки в мультиварінні?

Мультиваріння дозволяє влаштувати свято шлунку для цілої сім’ї. При цьому економляться як фінансові, так і тимчасові ресурси. З нею навіть дуже смачна куряча грудка не змусить довго себе чекати. Подивимося, що цікавого можна з неї приготувати.
Отже, є куряче філе. Легше і найшвидше – запекти його із спеціями. Смачно, просто, і дуже навіть привабливо.
Рада! Купуйте м’ясо бажано з кісточкою – при готуванні вона збереже вологу і поліпшить смакові якості філе.
Вимивши філе як слід, і обтерев рушником, вибираємо спеції для його приготування. Найпростіший варіант – набір “Для курки”, який можна купити в магазині. Але ніхто не заважає експериментувати з прянощами і травами на власний розсуд. Наприклад, багатьом подобається курка з каррі. З картоплею і м’ясом відмінно поєднується орегано і чорний перець, також не варто забувати про базилік, шавлію, майоран, чебрець, розмарин, м’яту. Цікавий жагуче-м’ятний смак дає імбир.
Вибрані вами спеції можна втерти в м’ясо, або вмішати в майонез або сметану, щоб обмазати грудинку отриманим соусом з усіх боків.
Залежно від потужності мультиваріння, запікати курячу грудку треба від 30 до 40 хвилин – по 15 або 20 хвилин на кожну сторону. Запечене філе можна нарізувати шматочками і сервірувати з листям салату перед поданням на стіл.

Як приготувати курячу грудку в мультиварінні на пару?

Курка на пару – дуже корисне дієтичне блюдо. Щоб зробити таке блюдо, треба поступати з інгредієнтами також, як при випічці, виключаючи всього пару деталей :

  1. Щоб надійно пропарити філе в найкоротші терміни, слід зробити серію надрізів на грудці. У надрізи для смаку можна вставити часточки часнику або інші добавки.
  2. У чашу мультиваріння треба налити дві склянки води, можна додати лавровий лист або інші ароматні спеції. Грудку треба помістити на підставку для пропарювання і встановити таймер на 30 – 40 (це залежить від розміру грудки) хвилин.

Куряча грудка з грибами в мультиварінні: швидко і смачно

Якщо у вас часто бувають гості, а на підготовку часу немає, в складний момент виручить рецепт курячої грудки з грибами. Блюдо готується усе півгодини.
Філе, 300 г грибів, цибулину і моркву нарізувати шматочками. Мультиваріння запускається в режимі “випічка” на 30 хвилин, морква і лук обсмажуються у вершковому маслі 5 хвилин. Потім додається м’ясо з грибами і всі разом готується ще 3-5 хвилин.
Після цього в чашу додаються дві столові ложки сметани, перемішані з двома ложками муки і 100 г кип’яченої води. Суміш готується решта 20 хвилин. При сервіровці блюдо посипається свіжою рубаною петрушкою.

Куряча грудка в мультиварінні: дієтичний рецепт

Складно знайти вишуканіший і дієтичний рецепт курячої грудки, чим пастрома з філе, приготована в мультиварінні. Це блюдо відрізняється неймовірно швидким приготуванням (всього 15 хвилин гасіння!) і довгим терміном зберігання (близько 5 діб в холодильнику).

Щоб приготувати пастрому, треба заздалегідь замаринувати м’ясо в такому розсолі:
У холодній кип’яченій воді розчиняються столова ложка цукру і три столові ложки солі, додаються лавровий лист і коріандр (можна товчений для посиленого аромату). Філе повністю занурюється в розсіл і на 12 годин вирушає в холодильник, або на 6 годин залишається в темному
місці при кімнатній температурі.
Перед гасінням треба підготувати суміш із зернової французької гірчиці з рослинною олією. Цією сумішшю змащують засолене філе і відправляють в чашу. Мультиваріння виставляється в режим “гасіння” на 15 хвилин. Якщо дозволяє час, не відкривайте кришку приладу впродовж двох годин після приготування, оскільки при збереженій температурі усередині триває повільне гасіння.

 
 

Китчен мастер

ОВОЩЕРЕЗКА KITCHEN MASTER МУЛЬТИСЛАЙСЕР