SMACHNI-RECEPTI.PP.UA > Перші страви > Вершковий суп з цвітної капусти, цибулею – пореєм і картоплею
Вершковий суп з цвітної капусти, цибулею – пореєм і картоплею
Цей Вершковий суп з цвітної капустою, цибулею – пореєм і картоплею є поєднанням двох французьких супів – Creme Du Barry and Potage Julienne D’Arblay. Основні його інгредієнти – кольорова капуста, цибуля-порей, картопля, морква, вершки, вершкове масло і петрушка. Дуже смачне зігріваюче блюдо, особливо взимку і восени. Цим рецептом поділилася зі мною моя подруга Anna Owens.
Кількість порцій: 3
Підготовка: 15 хв
Приготування: 40 хв
Інгредієнти для приготування супу з цвітної капусти
- кольорова капуста 1 (маленька головка, порізана на суцвіття)
- курячий бульйон 4 склянки
- цибуля-порей 1 (очищена, без зеленої частини)
- 1 картоплина (очищена, порізана кубиками)
- пів морквини (порізана)
- жирні вершки пів склянки
- яєчний жовток 1
- вершкове масло 2 столових ложки
- оливкова олія 1 столова ложка
- петрушка (свіжа)
- чебрець
- сіль
- перець
Фото рецепт приготування супу з цвітної капусти
- Підготувати букет гарні. Взяти один шар цибулі-порею, загорнути в нього петрушку і чебрець. Зав’язати кухонними нитками.
- Нарізати цибулю – порей, що залишилася.
- Відкласти в сторону 2 жмені суцвіть цвітної капусти. У великій каструлі закип’ятити воду. Покласти туди цвітну капусту, щозалишилася і готувати близько пів хвилини. Злити воду. Додати кубики картоплі, нарізану цибулю – порей, букет гарні і курячий бульйон. Довести до кипіння, потім зменшити вогонь, закрити кришкою і готувати на повільному вогні 15-20 хв, поки овочі не стануть м’якими.
- У невеликій мисці, збити виделкою яєчний жовток і третину склянки жирних вершків.
- Поки овочі готуються, підготувати гарнір (те, чим будемо посипати суп). У сковороді середнього розміру розігріти оливкову олію. Викласти відкладені суцвіття цвітної капусти, посолити і смажити поки не з’явиться золотава скоринка і капуста не стане м’якенькою. Додати одну столову ложку вершкового масла, готувати ще близько 10 сек, потім обсушити на паперовому рушнику.
- Коли овочі стали м’якими, довести їх в кухонному комбайні або блендері до однорідної маси. Посолити і поперчити, додати одну столову ложку вершкового масла і залишки вершків. Добре перемішати.
- Вмішати суміш з жовтком і вершками в суп, перед подачею підігріти. (Не перегрівайте суп після додавання цієї суміші, тому що він може згорнутися).
- Подавати посипавши зверху гарніром з цвітної капусти та свіжої порізаної петрушки.