SMACHNI-RECEPTI.PP.UA > Другі страви > Шишки з кальмарів
Шишки з кальмарів
Заїхавши вночі в магазин і не знайшовши одного хитрого продукту, запланованого для чергового дачного стірфраю, бродив я вздовж прилавків, розмірковуючи, чому ж завтра годувати цих вибагливих жінок. І ось, погляд мій зачепився на великих білосніжних кальмарів. Це було те, що треба – красиво, швидко і легко.
Порцій: 4
Калорійність: 377 кКал на порцію
Інгредієнти для приготування шишок з кальмарів
- Імбир свіжий 2 см
- Часник два зубці
- Перець чилі 1 шт.
- Міні-кукурудза 250 гр
- Болгарський перець (грунтовий) 250 гр
- Броколі, Калабріз 250 гр
- Проростки сої 50 гр
- Перець сичуанскі (китайський, японський ) 5 шт.
- Крохмаль кукурудзяний 5 гр
- Кальмар 1000 гр
- Арахісове масло 30 мл
Фото рецепт приготування шишок з кальмарів
- Для стірфраю дуже важливо заздалегідь приготувати всі інгредієнти, щоб під час смаження ні на що не відволікатися: імбир, часник і гострий перець дрібно порубав; міні-качани кукурудзи нарізав поперек на три частини, а болгарський перець, звільнивши від насіння і перетинок, на невеликі квадрати; броколі розібрав на суцвіття, а у грибів енок відрізав кореневу частину – вона неїстівна; у проростків гороху (підійдуть і проростки сої) відрізав зайву частину стебел; сичуаньський перець обсмажив на сухій сковороді і розтер у ступці; змішав один до одного крохмаль і воду.
- Щоб зробити з кальмара шишки, потрібно цього самого кальмара почистити, видаливши все непотрібне, типу шкіри і хітинових пластин, добре промити, розпластати і зробити з внутрішнього боку глибокі прорізи, прорізаючи майже до кінця, косі надрізи у вигляді сітки. Потім нарізати підготовленого кальмара на пластини, розміром приблизно 3х5 см, опустити в окріп секунд на 30, вийняти і тут же остудити в холодній воді, від чого кальмарові пластини згорнуться в трубочки надрізами назовні і стануть схожими на шишки. Тепер можна приступати безпосередньо до процесу. У добре розігрітому воке, на арахісовій олії недовго обсмажив кальмарів до готовності, відклав.
- Потім швидко обсмажив імбир, часник і гострий перець, додав кукурудзу, через деякий час болгарський перець, ще через деякий час броколі – порядок закладки і час смаження потрібно розрахувати так, щоб овочі в результаті не були сирими, але залишалися при цьому хрусткими. Далі всипав сичуаньський перець, перемішав, додав соєвого соусу, потім гриби енок і кальмарів, добре все прогрів, додав проростки гороху, і, через кілька секунд, в процесі інтенсивного помішування, влив трохи крохмальної води і темного кунжутного масла. Зняв з вогню і подавав, посипавши зеленою цибулею та кінзою.