Рибні пельмені

Рибні пельмені

Пельмені на святковий стіл? Та ще до шампанського? Так! Тільки не прості пельмені, а з прекрасною рибною начинкою, домашнього ліплення, зварені в прозорому ароматному бульйоні. Все можна приготувати заздалегідь, підключивши членів сім’ї і чудово провівши час, а перед святом миттєво зварити і подати з охолодженим брютом.

Час приготування: три години
Порцій: 8
Калорійність: 381 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування рибних пільменів

  • Риба для бульйону (голова, хребет, шкіра) 400 гр
  • Морква 100 гр
  • Пастернак 100 гр
  • Цибуля порей 1 шт.
  • Перець духмяний 5 шт.
  • Сіль 2 ч.л.
  • Борошно пшеничне 500 гр
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 100гр
  • Філе палтуса 300 гр
  • Філе тріски 300 гр
  • Кріп 40 гр

Фото рецепт приготування рибних пільменів

  1. Почнемо з бульйону. Якщо ви купили цілу рибу, то відокремте філе, а голову (без зябер), хребет і шкіру використовуйте для бульйону. У мене було готове філе, а для бульйону я взяла голову сьомги. Складіть рибу в каструлю, залийте холодною водою і доведіть до кипіння на великому вогні. Знімайте піну доти, поки вона не перестане з’являтися. Зменшіть вогонь до самого мінімуму, щоб рідина була на межі кипіння, додайте овочі, сіль і спеції та варіть 1,5-2 години.Фото рецепт приготування рибних пільменів
  2. Тепер тісто. У просіяне борошно додайте сіль, влийте 200 мл води і яйце. Ретельно вимісити дуже круте тісто, накрийте плівкою і залиште відпочивати при кімнатній температурі не менше години.Тепер тісто
  3. Дрібно наріжте цибулю, складіть в блендер разом з шматочками рибного філе.Дрібно наріжте цибулю
  4. Подрібніть все разом до отримання досить крупно рубленого фаршу, посоліть.крупно рубленого фаршу
  5. Дрібно наріжте кріп, тільки ніжну зелень. Стебла відправте в бульйон. Кріп тут обов’язковий свіжий, сухий не підійде.Дрібно наріжте кріп
  6. Додайте кріп в фарш, ретельно перемішайте.Додайте кріп в фарш
  7. Відпочиле тісто відділяйте невеликими шматочками і тонко розгортайте на посипаній борошном поверхні.тісто відділяйте невеликими шматочками
  8. Розріжте розкатаний пласт на квадратики так, щоб можна було покласти приблизно чайну ложку начинки і защипнути краю. Залишилося тісто та обрізки обов’язково накривайте вологою тканиною, щоб воно не висихало.Розріжте розкатаний пласт
  9. Кожен квадратик з начинкою складіть по діагоналі, щоб вийшов трикутник, ретельно зліпіть краї. Потім гострі кути трикутника загніть один до одного і зліпіть між собою внахлест.Кожен квадратик з начинкою складіть по діагоналі
  10. Готові пельмені складайте на дошку, присипану борошном. У такому ж стані їх можна заморозити, а потім скласти в пакет або зручний посуд і зберігати в замороженому вигляді, поки не знадобляться. До речі, також можна заморозити і проціджений бульйон.Готові пельмені складайте на дошку
  11. Доведіть рибний бульйон до кипіння, опустіть туди пельмені (не надто багато, щоб вони не злипалися) і варіть, поки вони не спливуть.Доведіть рибний бульйон до кипіння
  12. Готові пельмені можна подати прямо з бульйоном або без нього. Сметана обов’язково.Готові пельмені можна подати
  13. Не забудемо про напої …Не забудемо про напої
  14. Рибні пельмені напрочуд чудово підходять до брюту.
 
 

Китчен мастер

ОВОЩЕРЕЗКА KITCHEN MASTER МУЛЬТИСЛАЙСЕР