Прості і смачні салати на Новий 2017 Рік Півня

Справжнє чаклунство і трепетне очікування дива, мерехтіння свічок і блиск пишної мішури, зимові забави, довгождані подарунки і святкове застілля – усе це чекає нас напередодні Нового 2017 року. Якщо презенти друзям і близьким вже куплені, а яскравий наряд для себе коханою підібраний, основною проблемою залишається складання асортименту з кращих рецептів смачних блюд. Новорічний стіл – важлива частина святкових гулянь, а незвичайні і ситні салати – головна його прикраса.


Проте, доведеться погодитися: стандартне “Олив’є” вже не доставляє особливої радості, адже в найдивовижнішу зимову ніч навіть пригощання мають бути дивовижними. Салати на новорічному столі можуть стати витворами мистецтва, якщо прикласти більше часу і приготувати смачні блюда з любов’ю і радістю.
Складаючи і продумувавши меню до року Півня, що настає, пам’ятайте: царський птах харчується виключно свіжими і натуральними продуктами, а значить – всі страви повинні складатися зі свіжого м’яса, сиру, овочів, сухофруктів, горіхів, зелені і фруктів. Прості і смачні салати з куркою, яловичиною, сухарями, з майонезом або без нього стануть прекрасним доповненням до розкішних основних блюд і гарнірів. А якщо новорічні салати, рецепти з фото які ми надамо нижче, ще і красиво прикрасити – захопленню гостей і домочадців не буде межі.

Символічний салат на Новий рік 2017 – рецепт з фото

Свіжий і соковитий салат із зеленню, мандаринами і сиром можна назвати найсимволічнішим в усьому новорічному меню. У нім вдало поєднується все те, що так подобається вередливому і химерному символу року – Вогняному Півневі: пекучий гірчично-оцтовий соус, свіже листя салату і актуальний мандарин, ягоди журавлини і витончений мигдаль. Такий незвичайний салат на Новий рік 2017 і Півня задобрить, і гостям припаде до смаку.

Необхідні інгредієнти

  • червоний і зелений салат – по 300 г
  • сушена журавлина – 3 ст.л.
  • мандарини – 4 шт.
  • бальзамічний оцет – 85 г
  • маслинова олія – 2 ч.л.
  • дижонска гірчиця – 2 ч.л.
  • рідкий мед – 2 ч.л.
  • мигдаль – 50 г
  • козячий сир або бринза – 100 г
  • перець і сіль

Покрокова інструкція

  1. Чотири великі мандарини очистіть від шкірки, приберіть зайві волокна і поламайте на великі шматки.

  2. Зелений салат промийте під проточною водою. Поріжте листя великими стрічками, викладіть разом з мандаринами в глибокий салатник.

  3. Червоний салат, аналогічно зеленому, вимийте і наріжте. Відправте листя до салатника, намагайтеся зайвий раз не перемішувати, щоб не пом’яти зелень.

  4. Мигдалеві горішки наріжте тонкими кусочками, відповідно до рецепту, обсмажте на сухій сковорідці, остудіть. Висипте мигдаль в загальну ємність.

  5. Козячий сир поламайте на великі крихти, змішайте з сушеною журавлиною і відправте до салатниці.

  6. У порожній пляшці змішайте мед, бальзамічний оцет (краще гранатовий), маслинову олію, дижонску гірчицю, сіль і перець.

  7. Тару із заправкою, що вийшла, гарненько збовтайте і залийте соусом усі інгредієнти. Ретельно перемішайте містке салатника. Символічний салат на Новий 2017 рік по нашому рецепту з фото готовий!

Недорогий і смачний новорічний салат – простий рецепт з фото

Новорічні блюда завжди дивують барвистістю, яскравістю, різноманітністю і складністю приготування. Щорічно самі пафосні делікатеси на святковому столі догоджають то Козі, то Мавпі, то Конячці. У Новому 2017 року підхід до підбору меню бере абсолютно несподіваний поворот. Вогняний Півень не терпить нічого штучного і занадто складного. Замість цього гордий птах віддає перевагу натуральним стравам з великою кількістю зелені і овочів. Пропонуємо вам використати наш простий рецепт з фото недорогого і смачного новорічного салату.
Адже “просто” не завжди означає “примітивно”.

Необхідні інгредієнти

  • салат Айсберг – 0,5 голівок
  • селери стебла – 4 шт.
  • відварені яйця – 5 шт.
  • горох заморожений – 1 ст.
  • червоний болгарський перець – 1 шт.
  • зелена цибуля – 5 стебел
  • смажений бекон – 5 скибочок
  • майонез – 1 ст.
  • сметана – 1 ст.
  • Французька гірчиця – 2 ч.л.
  • сік половини лимона
  • петрушки зелень – 1 пучок
  • сир Чедер – 100 г
  • тертий Пармезан – 50 г

Покрокова інструкція

  1. Приступаючи до процесів з рецепту, переконаєтеся у свіжості усіх інгредієнтів. Зелень гарненько промийте. Салат наріжте великими стрічками, пір’я цибулі нарубаєте маленькими кільцями.

  2. Болгарський перчик очистьте від серцевини, поріжте кубиками або соломкою.

  3. Стеблинки селери вимийте і очистіть. Наріжте їх шматочками, викладете на дно глибокого скляного салатника.

  4. Другим шаром укладіть нарізаний салат. Варені яйця очистите від шкаралупи і дрібно нарубаєте. Висипте масу в салатник і притрусіть подрібненою зеленою цибулею.

  5. Доповніть блюдо шаром розмороженого і злегка відвареного горошку, і червоного болгарського перцю.

  6. У глибокій піалі змішайте майонез, сметану, лимонний сік, гірчицю. Викладіть соус згори на салат.

  7. Чедер і Пармезан натріть на дрібній терці і висипте в салатник. Укладіть згори зелень петрушки і нарізаний смажений бекон.

  8. Подайте смачний новорічний салат до святкового столу в листковому виді. Перемішайте спеціальними приладами і розкладіть по тарілочках гостей.

Простий рецепт ситного листкового салату з яловичиною до новорічного столу

Листковий салат з яловичиною до новорічного столу вважається досить ситним блюдом. Враховуючи високу калорійність основних інгредієнтів – м’яса, яєць, сиру, було б доречним замінити жирний майонез на легшу і не менш смачнішу заправку. Приміром, несолодкий йогурт з часником і спеціями. У такому разі ситним салатом з яловичиною по простому рецепту зможуть поласувати не лише брутальні чоловіки, але також витончені жінки з точеною фігурою.

Необхідні інгредієнти

  • варені яйця – 2 шт.
  • відварена яловичина – 300 г
  • твердий сир – 150 г
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • огірок свіжий – 1 шт.
  • солоний огірок – 2 шт.
  • оливки для декору
  • кріп і розмарин
  • помідори чері – 6-8 шт.
  • солона соломка
  • несолодкий йогурт – 100 мл
  • гірчиця – 0,5 ч.л.
  • часник – 3 зубки
  • спеції за смаком

Покрокова інструкція

  1. Для приготування смачного новорічного салату підберіть плоску тарілку або дерев’яну дошку. У центрі поставте склянку або інший циліндричний предмет. Навколо нього розкладете кільцем шматочки відвареної яловичини. Змастіть шар м’яса соусом, приготованим з йогурту, гірчиці, часнику і спецій.

  2. Другим шаром укладете свіжі і солоні огірки, нарізані брусками. Не забудьте їх також полити соусом.

  3. Ріпчасту цибулину наріжте півкільцями і заздалегідь замаринуйте на 1-2 години в розчині оцту, води, цукру і солі. Готову цибулю вийміть з маринаду, відіжміть і викладіть наступним шаром на салат. Полийте заправкою.

  4. Варені яйця очистите від шкаралупи. Подрібніть їх на великій терці або в кухонному комбайні. Викладіть яєчну масу наступним шаром.

  5. Акуратно вийміть склянку, підправте блюдо, надайте йому потрібної форми. Підготуйте кріп: половину залиште у вигляді гілочок, іншу – дрібно нарубаєте.

  6. Рубаним кропом посипте блюдо зсередини і з торців, гілочками обкладіть згори.

  7. Для завершення картини прикрасьте салат гілками розмарину, формуючи новорічний віночок, а також помідорами чері і солоною соломкою. Ситний листковий салат з яловичиною до святкового столу готовий!

Простий і смачний гарячий салат без майонезу на Новий рік – рецепт з фото

Щоб влізти в красиву святкову сукню і виглядати красивіше усіх подруг, дівчатам і жінкам доводиться задовго до Нового року відмовлятися від улюбленої смакоти. Втрачені кілограми і сантиметри радують не менше подарунків під ялинкою. Але як же зберегти отриманий результат на усю відпустку, якщо в новорічному меню стільки всяких делікатесів? Вихід один: необхідно готувати нескладні блюда без майонезу, жирного м’яса і інших надмірно поживних компонентів.
Приміром, простий і смачний гарячий салат на Новий 2017 рік по нашому рецепту з фото.

Необхідні інгредієнти

  • брюссельська капуста – 1 кг
  • маслинова олія – 2 ст.л.
  • сіль – 0,5 ч.л.
  • мелений перець – 1 щіпка
  • сушена журавлина – 150 г
  • фундук – 100 г
  • цедра одного апельсина

Покрокова інструкція

  1. Брюссельську капусту промийте і просушіть. Наріжте великі екземпляри на 4 частини, а маленькі – на 2 частини.

  2. На металеве деко викладете пергаментний папір, розподіліть згори капусту, полийте її маслиновою олією. Посоліть і поперчіть містке деко.

  3. Запікайте брюсельську капусту при 180С 20-25 хвилин, періодично помішуючи і перевертаючи.

  4. Фундук обсмажте на розігрітій сковороді. Олію використати не обов’язково.

  5. Обсмажені горішки подрібните кухонною качалкою, гострим ножем, кулінарним
    молоточком або блендером.

  6. Вийміть деко з духовки, натріть згори на капусту цедру апельсина. Температуру в духовій шафі не зменшуйте.

  7. Сушену журавлину і нарубані горіхи висипте до основної маси. Ретельно перемішайте брюсельську капусту і запікайте в духовці ще не менше 5-10 хвилин.

  8. Смачний гарячий салат без майонезу викладіть в глибоку миску і побризкайте ще раз маслиновою олією перед поданням на стіл.

Смачний салат з куркою на Новий рік 2017 – простий рецепт

Попри те, що куряче м’ясо – небажана їжа на новорічному столі, деякі святкові страви просто неможливі без такого інгредієнта. Смачний салат з куркою на Новий рік 2017 своїм легким смаком і свіжим ароматом компенсує будь-які розкаяння совісті по відношенню до символу року – Вогняного Півня. Приготуйте таке блюдо по нашому простому рецепту і переконайтеся самі в неповторності витонченої страви.

Необхідні інгредієнти

  • куряча гомілка – 3 шт.
  • мандарини – 5 шт.
  • петрушка – 1 пучок
  • листя салату – 3-4 шт.
  • селера – 1 стебло
  • яблуко – 1 шт.
  • майонез – 150 г
  • розмарин – 2 гілки

Покрокова інструкція

  1. Для приготування смачного новорічного блюда відваріть 3 курячих гомілки. Остудіть м’ясо і зніміть шкірку. Наріжте курочку дрібними кубиками.

  2. Соковиті мандарини очистите від шкірки і розділите на часточки.

  3. Селеру нарубаєте тонкими скибочками, яблуко – слайсами.

  4. Салат і зелень промийте в проточній воді. Листя наріжте смужками, петрушку і розмарин дрібно нарубаєте.

  5. Якщо вам до душі листкові салати, викладете компоненти в прозорий салатник, перемазуючи кожен шар майонезом. Якщо вид значення не має, змішайте усі інгредієнти (окрім яблук) в глибокій мисці.

  6. Заправте страву майонезом, викладіть на плоску тарілку гіркою і прикрасьте слайсами яблук. Смачний і ситний салат з куркою перед поданням на новорічний стіл витримайте в холодильнику не менше 10 хвилин.

Салат з сухарями на Новий рік 2017 просто і смачно: відео-рецепт

Безумовно, салати на Новий рік 2017 мають бути недорогими, але смачними і оригінальними. Щоб натуральні компоненти вдало взаємодіяли з різними пікантними заправками, а ноти кислих, солодких, гострих і солоних смаків тісно перепліталися між собою. Але навіть традиційним рецептам можна знайти місце у святковому меню. Адже багато сімей не готові припинити кришити тазками “Олив’є” і укладати оселедця “під шубу”.
Що ж, для консерваторів ми припасли відео-рецепт простого і смачного салату з сухарями, огірком і ковбасою на Новий рік 2017.

Ідеальні прикраси для салатів на Новий рік Півня

Східні обряди і символ року, на ряду з іншою побутовою магією, надають Новому Року особливий урочистий настрій. Намагаючись задобрити вищі сили, хазяйки напередодні свята наряджають будинок, вибирають відповідні столові прилади і аксесуари, прикрашають салати і інші блюда в меню. Але навіть в примітивному, здавалося б, процесі декорування їжі треба враховувати звички, особливості і пристрасті гордого птаха:

  • Півень – великий поціновувач порядку, тому на тарілці з салатом все повинно бути впорядковано і акуратно розкладено. Творчий безлад і кулінарний хаос цього року недоречний;
  • Символ року досить енергійний, що зробило його покровителем усіх ініціатив і починів. Йому напевно сподобаються пригощання, викладені у формі Півня, пір’їни або чого-небудь подібного;
  • Півень – останній вогняний знак в чотирирічній черзі. Блюда по новорічних рецептах неодмінно мають бути презентовані кільцями червоного перцю, стручками вогняного чілі, часточками яскраво-червоних томатів і так далі;

  • Оскільки Півник – справжній шанувальник натуральних продуктів, можна прикрасити холодні і гарячі салати маленькими морквинами, зеленим горошком, відвареною кукурудзинкою і зеленню;
  • Символ 2017 року вважається найзапеклішим господарником і власником. Чим більше членів сім’ї прийме участь в прикрасі новорічних салатів, тим більш охоче гордовитий птах допомагатиме і підтримуватиме сім’ю наступного року.

У іншому умов і обмежень немає! Новорічні салати, рецепти яких ви бачили вище, незвичайні, оригінальні і смачні самі по собі. Навіть без пишних прикрас і символічних презентацій. Ці прості і швидкі блюда з куркою, сухарями, яловичиною, капустою, з майонезом або без нього, і без того відмінно доповнять щедре святкове меню на Новий 2017 рік Півня.