Продукти

Оливкова олія

Оливкова олія

Ще з античних часів масляний віджим оливи вважався даром природи, вживання якого не тільки зберігає молодість, але і благотворно впливає на здоров’я людини. Завдяки унікальному складу, корисні і лікувальні властивості оливкового масла настільки вражають, що продукт застосовується не тільки в…
Читати далі

Сьомга

Сьомга

Навколо цієї риби не вщухають суперечки. Одні б’ють себе кулаком в груди, доводячи небезпечність цього морепродукту, інші вважають її корисною. Так чи інакше, їх м’ясо вважається дієтичним, оскільки сьомга має досить низьку  калорійність, але разом з тим вона багата на…
Читати далі

Вода очищена

Вода очищена

Водопровідна вода для приготування їжі не годиться, навіть якщо міська влада стверджує зворотне. Найчастіше не рекомендується пити і готувати їжу і на колодязній воді, оскільки її фізико-хімічний склад змінюється ледь не щогодини. Тому вода вимагає обов’язкового очищення.

Як правильно вибрати мікрохвильову піч

Як правильно вибрати мікрохвильову піч

Прискорюваний з кожним десятиліттям ритм життя стимулює наші пошуки нових способів економії особистого часу на забезпечення свого побуту. Тому на ринку побутової техніки майже кожен день з’являються все більш складні і вдосконалені побутові та кухонні прилади, які можуть допомогти нам…
Читати далі

Пекінська капуста

Пекінська капуста

Пекінська капуста родом з Китаю. В даний час її вирощують і в Японії, і в Кореї. Сам качан циліндрової форми, колір коливається від зеленого до жовто-зеленого. Ніжні листочки пекінської капусти нагадують листя салату, але смак у неї ніжніше, а самі…
Читати далі

Кавун

Кавун

Про яскраво вираженій сечогінній дії кавуна відомо багатьом. Причому, для цих цілей в їжу можна вживати як рожеву, так і білу м’якоть, що знаходиться безпосередньо під кіркою. Остання є навіть більш ефективним засобом, тому дієтологи не рекомендують приймати за один…
Читати далі

Алоє

Алоє

Своє ім’я алоє отримало за гіркий смак. Саме так перекладається це слово з арабської мови. Рослина відноситься до роду сукулентів і налічує понад чотириста видів. На території України алоє вирощується в якості кімнатної рослини в горщику. Багато хто використовує його…
Читати далі

Авокадо

Авокадо

Батьківщина ароматного зеленого авокадо, іноді іменованого «алігаторовою грушею», – Центральна та Південна Америка. Цей плід є невід’ємною часткою кулінарії Мексики, Чилі, Перу, Еквадору та Гватемали. Однак у промислових масштабах авокадо сьогодні вирощують переважно в інших країнах: США (на Гаваях, в…
Читати далі

Абрикоси

Абрикоси

Абрикоси люблять як дорослі так і діти,не дивно,адже вони не тільки володіють прекрасними смаковими властивостями,але і багаті необхідними організму мікроелементами і вітамінами. М’якоть плодів дуже живильна,стимулює мозкову діяльність, поліпшує пам’ять. З цієї причини абрикоси рекомендується регулярно вживати в їжу учням…
Читати далі