SMACHNI-RECEPTI.PP.UA > Десерт > Полунична Панна Кота
Полунична Панна Кота
Панна кота – “варені вершки” по-італійськи, дуже поширений і улюблений багатьма десерт. Його найчастіше подають з яким-небудь кислуватим ягідним соусом, щоб відтінити його вершкову солодкість, але за цим рецептом панна Кота виходить відразу дуже гармонійною, оскільки вона робиться з полуничним желе.
Час приготування: дві години 20 хв
Порцій: 6
Калорійність: 283 кКал на порцію
Інгредієнти для приготування полуничної Панна Коти
- Швидкорозчинний желатин 15 гр
- Молоко 100 мл
- Персиковий сік (нектар) 100 мл
- Вершки 20-22 % 500 мл
- Цукор коричневий 100 гр
- Ванільний цукор дві чайні ложки
- Полуниця 300 гр
Фото рецепт приготування полуничної Панна Коти
- Желатин залийте холодним молоком і дайте набрякнути 10-15 хвилин.
- Що залишився желатин залийте персиковим соком і теж залиште для набухання.
- Вершки налийте в сотейник, додайте цукор і ванільний стручок, розрізаний навпіл, або натуральний ванільний цукор.
- Розмішайте і доведіть до кипіння, помішуючи, потім вийміть стручок, якщо додавали, і влийте розведений у молоці желатин. Помішуйте, щоб желатин повністю розчинився, вимкнувши вогонь.
- У блендер покладіть полуницю, цукор, влийте персиковий сік з желатином. Добре збийте до однорідності, потім нагрійте градусів до 60, помішуючи і поставте остигати.
- Коли вершки трохи охолонуть, розлийте їх по прозорим формочках або келихах, заповнюючи форми приблизно наполовину або більше, як вам подобається. Якщо помітите грудочки, краще процідіть желе через сито.
- Дайте Панна Коті застигнути в холодильнику, потім долийте доверху полуничним пюре і поставте в холодильник остаточно застигати.
- При подачі прикрасьте желе свіжими ягодами.
- Залежно від формочок, в яких ви будете сервірувати десерт, і від співвідношення вершкового і полуничного желе в ньому, він може вийти дуже різноманітним.