Пісні млинці

Пісні млинці
З приготуванням цієї страви впорається навіть дитина, список інгредієнтів гранично короткий, а отримувані млинці можна їсти навіть під час посту: в них не використовуються ні яйця, ні молочні продукти. Тісто для пісних млинців можна доповнювати смаковими акцентами залежно від ваших уподобань і начинок, якими передбачається начиняти млинці. Для солодких варіантів частина води в тісті можна замінювати фруктовими та овочевими соками, а для наслідків – додавати ароматні трави і спеції.


Час приготування: 30 хвилин
Порцій: 12
Калорійність: 146 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування пісних млинців

  • Борошно пшеничне 250 гр
  • Сода харчова 1 гр
  • Сіль 1/2 ч.л.
  • Цукор-пісок 100 гр
  • Куркума мелена 1 ч.л.
  • Рослинна олія 40 мл
  • Лимонний сік 5 мл
  • Вишня заморожена 200 гр
  • Борошно кукурудзяне 5 гр

Фото рецепт приготування пісних млинців

  1. Просійте борошно в миску, додайте інші сипучі інгредієнти: соду на кінчику ножа, сіль, цукор. Для яскравого кольору добре використовувати куркуму.Фото рецепт приготування пісних млинців
  2. Змішайте 0,5 літра теплої води з рослинною олією і лимонними соком. Влийте приблизно половину (або трохи більше) суміші в борошно, ретельно розмішайте, щоб не було грудок.Змішайте 0,5 літра теплої води з рослинною олією
  3. Влийте решту рідини.Влийте решту рідини
  4. Переконайтеся, що в тесті немає грудок, а тісто по консистенції нагадує кефір.тісто по консистенції нагадує кефір
  5. На добре розігріту сковороду наливайте трохи тіста і смажте млинці з обох боків до золотистого кольору. Пісне тісто не так добре рум’яниться, як на яйцях і молоці, тому ми і додавали куркуму.смажте млинці з обох боків
  6. Готові млинці складайте стопкою.Готові млинці складайте стопкою
  7. Для смачного вишневого соусу в маленький сотейник покладіть вишню без кісточок (можна заморожену), додайте дві ст.л. цукру і нагрівайте на маленькому вогні, поки цукор повністю не розчиниться. В окремій ємності змішайте чайну ложку кукурудзяного борошна з невеликою кількістю води, розведіть сиропом від вишні і додайте все це в сотейник. Доведіть до кипіння, щоб ягідний соус загус.Для смачного вишневого соусу
  8. Подавайте пісні млинці гарячими. Соус можна подати окремо або відразу полити ним млинці.Подавайте пісні млинці гарячими
 
 

Китчен мастер

ОВОЩЕРЕЗКА KITCHEN MASTER МУЛЬТИСЛАЙСЕР