SMACHNI-RECEPTI.PP.UA > Піца > Піца в мультиварці
Піца в мультиварці
Популярність піци пояснюється легкістю її приготування і варіативністю рецептівТісто можна використовувати безопарне, шароване, на опарі, покупне, зрештою, а вибір начинки і тим більше надає право вибору – рибна, м’ясна, вегетаріанська, зі спеціями і гострим перцем – загалом на будь-який смак, гаманець і будь-який настрій. Принцип готування піци полягає в тому, що на пласт тіста кладеться все, що є під рукою, рясно змащується соусами і запікається.
Особливо люблять такі «італійські пироги» діти, однак, не варто занадто захоплюватися піцою в дитячому меню за великої кількості соусів і тіста В іншому – піца прекрасне блюдо, що служить прекрасним перекусом.
Для приготування піци в мультиварці візьміть:
Для тіста:
- сухі швидкорозчинні дріжджі (обов’язково з незакінченим терміном придатності) – 1 ст. л.;
- вода очищена – 1 мультикружка;
- рослинне масло – 100 гр;
- сіль – 1 ч. л.;
- борошно – 3 мультикружки;
Для начинки піци:
- копченості (шинка, ковбаса, копчений окіст або куряче стегно і т.п.) – 120 гр;
- м’ясо (куряче філе) – 200 гр;
- помідори свіжі – 2 середніх плоду;
- болгарський перець – 1 великий плід;
- маслини або оливки без кісточок – 50гр;
- мариновані огірки (бажано маленького розміру, корнішони) – 7 шт;
- сир твердий несолоний – 200 гр;
- майонез – 1 ст. л.;
- томатний соус або кетчуп – 2 ст. л.;
- свіжа зелень (зелена цибуля, кінза, кріп, петрушка) – за смаком.
Покрокова інструкція приготування піци в мультиварці
- Спочатку необхідно замісити тісто. Для цього воду трохи підігріваємо і виливаємо в глибоку миску, додаємо туди ж дріжджі і сіль. Добре перемішуємо до повного розчинення інгредієнтів. Потім додати просіяне борошно і масло. Тісто добре вимісити, але не варто робити його надмірно крутим, достатньо, якщо воно не липнуло до рук. На півтори години поставимо опару в тепле місце без протягів (зазвичай, це кухонний стіл).
- Тим часом, поки тісто дозріває, готуємо начинку – помідори нарізаємо тонкими кружальцями, м’ясо ріжимо кубиками розміром 1 на 1 см, копченості можна порізати соломкою, а можна кубиками – за бажанням. Оливки режим кружками, огірки та перець-соломкою. Сир натираємо крупно. Зелень дрібно ріжемо.
- Тісто розгортаємо за формою і розміром чаші мультиварки.
- Кладемо в чашу мультиварки тісто, зверху змастити його половиною майонезу та кетчупу, покласти начинку, знову змастити майонезом і кетчупом.
- Поставити чашу в мультиварку, зверху рясно присипати сиром і зеленню, випікати використовуючи функцію мультиварки «Випічка» протягом 30 хвилин.
Час приготування піци в мультиварці – 2 години 10 хвилин, ручні маніпуляції віднімають до 15 хвилин. Калорійність готового продукту – 230 ккалл в 100 грамах, кількість порцій – 8.