SMACHNI-RECEPTI.PP.UA > Другі страви > Мариновані баклажани
Мариновані баклажани
Мариновані баклажани – відмінна закуска, і смачна, і корисна. А приготувати її можна за півгодини, після чого дати постояти в холодильнику.
Інгредієнти
- 500 грамів невеликих баклажанів
Для маринаду:
- 4 столові ложки оливкової олії
- три часточки часнику
- половинка лимону
- десять горошин чорного перцю
- 1 ч. ложка порошку солодкої паприки
- 1 ч. ложка насіння коріандру
- половинка ч. ложки кмину
- за смаком морської солі
Спосіб приготування маринованих баклажанів
- Промиті баклажани кладемо в киплячу воду і варимо 5-7 хвилин. Правда, якщо баклажан попався великий – краще варити 12-15 хвилин.
- Вийнявши з окропу, даємо баклажанам трохи охолонути. Не чіпаючи плодоніжку, поділяємо вздовж на 4 частини. Якщо баклажан великий – нарізаємо великими продовгуватими шматочками.
- Для маринаду розтираємо в ступці (або подрібнюємо ручним блендером) всі його складові, додаємо лимонний сік і оливкову олію, вимішуємо.
- Баклажани викладаємо в підходящий контейнер, перемішуємо з маринадом, щільно закриваємо і поміщаємо в холодильник на 3-4 години.