SMACHNI-RECEPTI.PP.UA > Другі страви > Курка в “рукаві” з гарніром із сочевиці
Курка в “рукаві” з гарніром із сочевиці
У цьому пості відразу два рецепти – і запечена курка, і гарнір з сочевиці. Курка вийшла просто чудова – і м’яка, і ароматна, і з скоринкою – супер! Сочевиця теж була смачна, хоча це не ідеал – треба було додавати трохи менше води. Проте, рецепт таки публікую, напевно будуть цікаві думки 🙂
Порцій: 4
Калорійність: 927 кКал на порцію
Інгредієнти для приготування курки в «рукаві» з гарніром із сочевиці
- Зубки часнику 4 шт.
- Курка (1,8 кг) 1 шт.
- Розмарин гілочки 3 шт.
- Рослинна олія 60 мл
- Морква 200 гр
- Сочевиця червона 200 гр
- Цибуля зелена 15 гр
- Петрушка 15 гр
- Кріп 15 гр
Фото рецепт приготування курки в «рукаві» з гарніром із сочевиці
- Промиту і обсушену курку натираємо двома часточками размятого часнику, солимо перчимо і вкладаємо в пакет для запікання разом з розмарином. Пакет закриваємо, кладемо в жароміцний посуд і ставимо в духовку, розігріту до 190 градусів на 50 хвилин.
- Тепер займаємося гарніром. Моркву натираємо на тертці і кладемо в каструлю з розігрітою рослинною олією. Пасеруємо на середньому вогні хвилин 5.
- Додаємо сочевицю, перемішуємо і тримаємо на вогні ще дві хвилини.
- Наливаємо в каструлю окріп так, щоб він злегка покрив сочевицю і готуємо на середньому вогні до тих пір, доки вода не вбереться (прочитайте інструкцію на упаковці, тому що різні сорти сочевиці готуються різний час).
- Я, схоже, дещо переборщила з водою в цьому рецепті, сочевиця буває різна, я цього не врахувала. Так що краще воду додавати потроху, як в *різото.
- Тепер додаємо туди дрібно нарізаний часник, кріп, цибулю та петрушку. Накриваємо кришкою, вимикаємо вогонь і даємо постояти кілька хвилин.
- Подаємо з готовою куркою і легким овочевим салатом.