SMACHNI-RECEPTI.PP.UA > Консервація > Консервовані кабачки на зиму
Консервовані кабачки на зиму
Продовжуючи готується до зими, я почала консервувати кабачки. Цей рецепт мені розповіла мама, кабачки виходять не м’якими, а хрусткими і дуже смачними. Так що смачна зима нам забезпечена.
Список інгредієнтів для консервування кабачків на зиму
для розсолу:
- вода – 9 склянок;
- цукор – 1 склянка;
- оцет – одна склянка;
- сіль – 1 чарочка;
- кабачки – за смаком;
- зелень кропу – за власним смаком.
Спосіб приготування консервованих кабачків на зиму
Кабачки добре помити під холодною, проточною водою, обсушити та порізати кружальцями по півсантиметра в товщину. Зелень кропу помити і обсушити.
У попередньо вимиті літрові банки на дно викласти зелень, а поверх зелені – підготовлені кабачки.
Приготувати розсіл: у воду покласти цукор і сіль довести до кипіння і влити оцет, прокип’ятити до повного розчинення солі та цукру. Банки обережно залити гарячим розсолом, накрити кришками та поставити стерилізувати.
Для цього в каструлю налити воду, на дно викласти рушник, це потрібно для того, щоб при стерилізації наші банки не лопнули, воду підігріти щоб була теплою, поставити банки, прикриті кришками і довести воду до кипіння, час стерилізації літрових банок 10-13 хвилин. Потім банки дістати, закатати і перевернути верх дном. Укутати теплою ковдрою до повного охолодження.
Смачні хрусткі консервовані кабачки на зиму готові. Приємного апетиту!