SMACHNI-RECEPTI.PP.UA > Другі страви > Ікра з грибів
Ікра з грибів
Ікра з грибів, незважаючи на її назву, може вживатися не тільки для приготування бутербродів, тарталеток і канапе. Її можна також розглядати як домашній напівфабрикат для супів – пюре або різних грибних соусів. Ікра спокійно простоїть пару тижнів в холодильнику в щільно закритій чистій ємності, а якщо потрібно заготовити великий обсяг продукту – заморозьте її порційно. Готувати грибну ікру можна практично з будь-яких грибів, але якщо ви використовуєте лісові гриби (наприклад, опеньки), їх попередньо потрібно відварити в підсоленій воді 10-15 хвилин і вже не обсмажувати.
Порцій: 10
Калорійність: 55 кКал на порцію
Інгредієнти для приготування ікри з грибів
- Печериціпів кілограма
- Гриби Білі 300 грамів
- Рослинна олія 30 мл
- Одна цибулина ріпчаста (100г р)
- Сіль пів чайної ложки
- Лимонний сік 20 мл
- Один зубок часнику
Фото рецепт приготування ікри з грибів
- Печериці вимийте, просушіть і крупно наріжте.
- Додайте промиті, очищені і нарізані білі гриби.
- Покладіть гриби на розігріту сковороду з рослинною олією і готуйте, помішуючи, 10-15 хвилин, поки з грибів не випарується основна волога.
- Окремо обсмажте до легкої золотистості ріпчасту цибулю.
- Складіть гриби разом з цибулею в блендер, додайте сіль, лимонний сік і часник і подрібніть до однорідної консистенції.
- Подавайте зі свіжим багетом або крекерами.