Фаршировані цукіні з сиром та овочами

Фаршировані цукіні з сиром та овочами, прикрашений оливками та зеленню, до святкового столу може і не підійде, а ось на смачний недільний сніданок приготувати можна. Для вегетаріанського меню рецепт фаршированих цукіні з сиром і овочами підходить лише частково, так як містить яйце і сир. Однак, ово-лакто-вегетаріанство дозволяє включати в меню молочні продукти і яйця.

  • Час приготування: 1 год.
  • Кількість порцій: 2.

Фаршировані цукіні з сиром та овочами

Інгредієнти для фаршированого цукіні з сиром та овочами:

  • 1 кабачок цукіні середнього розміру;
  • 200 г жирного сиру;
  • 1 куряче яйце;
  • 200 г моркви;
  • 150 г солодкого болгарського перцю;
  • 70 г цибулі;
  • 50 г цибулі порей;
  • 50 г селери;
  • 50 г кукурудзяного борошна;
  • невеликий пучок свіжої зелені;
  • рослинна олія для смаження;
  • сіль, спеції;
  • фаршировані оливки і кріп для подачі.

Спосіб приготування фаршированого цукіні з сиром та овочами:

Жирний сир протираємо через сито два рази, щоб позбутися від грудочок і зробити сирну масу гладкою. Подрібнювати сир в блендері, я не раджу, виходить не той ефект.

Фаршировані цукіні з сиром та овочами

Нагріваємо рафіновану рослинну олія без аромату. Я завжди раджу використовувати подібний сорт олії для попередньої обробки овочів, щоб не перебивати аромат самих продуктів. Обсмажуємо дрібно порізану цибулю порей та ріпчасту цибулю до м’якості. Щоб процес йшов швидше, можна насипати маленьку щіпку дрібної солі.

Додаємо обсмажену цибулю до сиру.

Фаршировані цукіні з сиром та овочами

Свіжу моркву натираємо на крупній тертці. В сковороді нагріваємо столову ложку рослинної олії, готуємо моркву до м’якості, приблизно 8 хвилин, додаємо до сиру з цибулею.

Фаршировані цукіні з сиром та овочами

Потім 2-3 хвилини обсмажуємо дрібно нарізані стебла селери, додаємо до решти інгредієнтів.

Фаршировані цукіні з сиром та овочами

Дрібно нарізуємо невеликий пучок свіжої зелені (петрушка, кріп), солодкий болгарський перець нарізаємо маленькими кубиками, змішуємо селеру і зелень з іншими продуктами.

Фаршировані цукіні з сиром та овочами

Розбиваємо в миску сире куряче яйце, додаємо чайну ложку дрібної солі, перемішуємо інгредієнти. Для приготування використовуйте яйця від сільських курей, вони смачніші.

Фаршировані цукіні з сиром та овочами

Як загусник начинки, використовуємо кукурудзяне борошно. Отже, додаємо в миску борошно, спеції за смаком, наприклад, мелений чорний перець, сушений чебрець, орегано, перемішуємо ще раз, і наша начинка готова.

Фаршировані цукіні з сиром та овочами

Цукіні середнього розміру розрізаємо навпіл. Видаляємо насіннєву сумку і насіння, очищуємо від шкірки. Виходять дві місткі форми для фаршу зі стінками товщиною 1.5 см, посипаємо їх дрібною сіллю зсередини.

Фаршировані цукіні з сиром та овочами

Начинку ділимо навпіл, заповнюємо половинки. Сміливо робимо велику гірку, так як яйце і кукурудзяна мука не дозволять фаршу розвалитися.

Фаршировані цукіні з сиром та овочами

Фольгу для запікання складаємо в два шари, змащуємо рослинною олією. Кожну половинку кабачка загортаємо окремо, верх залишаємо відкритим.

Фаршировані цукіні з сиром та овочами

Змащуємо начинку рослинною олією, поміщаємо цукіні в нагріту до 185 градусів Цельсія духовку. Запікаємо на середній полиці, приблизно 30 хвилин.

Фаршировані цукіні з сиром та овочами

Викладаємо готову страву на тарілку, прикрашаємо фаршированими оливками та свіжим кропом. До столу фаршировані цукіні з сиром та овочами подаємо гарячими. Приємного апетиту!