Домашня ковбаса з курки

Домашня ковбаса з курки

Наші традиції і смаки виявляються сильніше самих розкручених продуктових брендів, і ми все ще любимо готувати їжу своїми руками. Думаємо, що домашня ковбаса з курки, рецепт якої ми представимо в декількох варіантах, сподобається вам і родині – і за смаком і за запахом. Процес отримання цього продукту не займе багато часу, а всі члени сім’ї зможуть поснідати бутербродами з безпечними делікатесами.

М’ясо курки – дієтичний продукт. Куряча ковбаса в домашніх умовах готується дуже легко, навіть без кишок. Часто відсутність кишок стає перешкодою для приготування ковбаси, але це необґрунтована відмова від натурального продукту з курки. Давайте розглянемо два класичних рецепта приготування домашньої ковбаси – без кишок і в кишках.

Домашня куряча ковбаса – рецепт зі свинячими кишками

 

Домашня куряча ковбаса - рецепт зі свинячими кишками

інгредієнти

  • Куряче м’ясо – 1, 5 кг
  • Сало свиняче свіже – 300 г
  • Кишки свинячі – 2,5-3 м
  • Сіль – за смаком
  • Вершки жирні – 1 стакан
  • Часник – за смаком (можна кілька часточок)
  • Чорний перець мелений – за смаком
  • Лавровий лист – 2-3 шт.

Приготування домашньої курячої ковбаси з кишками

Приготувавши один раз ковбасу з курки в свинячих кишках, ви зрозумієте, що технологія її приготування проста і легка, при тому ще дозволяє вживати натуральний продукт за зовсім невеликі гроші. Куряче м’ясо підійде будь-яких частин тушки: філе, окосту, стегна і т.д.

Куряче м’ясо нарізаємо маленькими шматочками, краще кубиками. Можна, звичайно, зробити фарш і заощадити час.
Також досить смачно виходить, якщо половину м’яса перекрутити в м’ясорубці через дрібну решітку, а другу половину нарізати кубиками. Причому, перекрутити краще біле м’ясо. Можна для жирності додати сало – для любителів.
М’ясо солимо, приправляємо перцем, продавлені через прес часником (за бажанням), листя лавра ламаємо на дрібні шматочки.
Все ретельно перемішуємо до однорідної маси і врешті вливаємо вершки високої жирності. Знову старанно перемішуємо. Поміщаємо приготовлену масу в холод на 2-3 години для маринування.
Промаринований фарш не повинен бути занадто густим, він повинен легко прослизати в натуральну оболонку ковбаси. Якщо маса сухувата, то її можна розбавити молоком, бульйоном або простою водою.
На м’ясорубку надягаємо насадку для ковбасних виробів і фаршируємо підготовлену кишку. Але не набиваємо занадто щільно, але і вільного простору з повітрям теж не допускаємо! Кожні 50-60 см оболонку обрізаємо і зав’язуємо надійні вузли. (Звичайно, довжина виробу залежить від ваших уподобань.)
Проколюємо оболонку зубочисткою або голкою кожні 7-10 см в шаховому порядку. Опускаємо в каструлю з киплячою підсоленою водою і варимо близько 20 хвилин.
Домашня ковбаса з курки ще не готова до вживання. Для повної готовності підсмажуємо її в сковороді (з невеликою кількістю масла) або ж запікаємо до рум’яненької скоринки в духовій шафі.

Приємного апетиту!

Домашні ковбаски з курки – рецепт

Цей чудовий рецепт курячих ковбасок в домашніх умовах реалізувати так само просто, як і приготувати курячі котлетки.

Інгредієнти

  • М’ясо курки – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста середнього розміру – 2 шт.
  • Білий батон – 300 г
  • Молоко – 350 мл
  • Сіль – за смаком
  • Яєчні білки – 3 шт.
  • Перець чорний мелений – 1/2 ч.л.
  • Мускатний горіх (порошок) – третина ч.л.

Приготування домашньої ковбаси з курки

У молоці вимочуємо хліб, переробляємо його в м’ясорубці разом з курячим м’ясом. В фарш виливаємо залишки молока, обсмажену цибулю, спеції, сіль і яєчні білки.

Домашні ковбаски з курки – рецепт

Перемішуємо і знову пропускаємо через дрібну решітку м’ясорубки. Ретельно всі компоненти змішуємо і відбиваємо про стінки посуду (або збиваємо блендером). Фарш для ковбасок повинен бути однорідним і тягучим.

Надягаємо спеціальну насадку на м’ясорубку і набиваємо кишки, перев’язуючи їх кожні 15-20 см.
Проколюємо оболонку кожної ковбаски голкою і відварюємо в каструлі з закипілої солоною водою. Перед подачею обсмажуємо в сковорідці або духовці.

Курячі домашні ковбаски готові! Приємного застілля!

Домашня ковбаса з курячого філе – рецепт без кишок

Цей рецепт приготування курячої ковбаси в домашніх умовах сподобається вам своєю простотою і відсутністю такої перешкоди як кишки.

Інгредієнти

  • Куряче філе – 500 г
  • Сир твердий – 50 г
  • Вершки – 200 мл
  • Яєчні білки – 2 шт.
  • Крохмаль картопляний – 1 ч.л.
  • Часник – 1-2 зубки
  • Перець чорний мелений – трохи
  • Сіль – за смаком

Приготування домашньої ковбаси з курячого філе

Філе нарізаємо на шматочки і через дрібну решітку подрібнюємо в м’ясорубці.

Домашня ковбаса з курячого філе - рецепт без кишок
Сир нарізаємо малесенькими кубиками, часник рубаємо ножем. Закладаємо подрібнене м’ясо в глибокий посуд і додаємо інші інгредієнти, крім сиру. Збиваємо блендером, і вже в готовий фарш всипаємо сирний інгредієнт і перемішуємо.
Розстеляємо на столі пекарській промаслений папір. Відступаючи від краю 10 см, викладаємо вздовж краю м’ясну масу і акуратно підвертаємо край паперу, закриваючи щільно, підтягуючи край для щільності ковбасного виробу.

викладаємо вздовж краю м'ясну масу

Загортаючи в кілька шарів. Закручуємо краю і отримуємо «велику ковбасну цукерку».
Тепер нам потрібно зафіксувати отриману форму. Обмотуємо згорток товстими нитками, загортаємо в харчову плівку або пакет і знову фіксуємо нитками.
Опускаємо нашу домашню ковбасу з курки в підсолену киплячу воду і варимо на малому вогні 30 хвилин.

Опускаємо нашу домашню ковбасу з курки в підсолену киплячу воду

Домашня ковбаса з курки, який би рецепт ми не вибрали, порадує нас натуральним смаком, соковитістю і ароматом. Вона стане ідеальним сніданком для всієї родини або ідеальним перекусом на роботі. Бережіть своє здоров’я – харчуйтеся натуральним!