SMACHNI-RECEPTI.PP.UA > Швидкі страви > Цікаві закуски з броколі
Цікаві закуски з броколі
Броколі – корисний і смачний сорт капусти, з нею можна готувати дуже багато різних страв, у тому числі повсякденні та святкові закуски, про які піде мова у цій збірці. Погодьтеся, закуски з броколі навряд чи можна назвати дуже популярними.
Від того і цікавіше: якщо ви приготуєте таку закуску, наприклад, на новорічний стіл, ну або, скажімо, до приходу друзів, то, швидше за все, здивуєте нею тих, хто збереться за трапезою – адже не щодня таке спробуєш! Плюс до всього, закуски з ніжної капусти броколі незмінно виходять дуже смачними, тому це здивування буде приємним, без небажаних сюрпризів.
Рецепт перший: Бутерброди «Буяння зелені»
- 900г броколі
- 10 анчоусів чи філе оселедця
- 6 шматочків білого хліба
- 4 зубчики часнику
- 1 лимон
- 2 сухих перці чилі маленьких
- 4 ст.л. оливкової олії
- Сіль, перець, оливкова олія
Як приготувати бутерброди з броколі
Розібрати на дрібні суцвіття броколі, опустити їх в киплячу воду, довести до кипіння і відразу викласти на друшляк. У великій сковороді розігріти оливкову олію, обсмажити подрібнений часник (3 зубчики), додати розкришені чилі, вимкнути плиту, додати анчоуси і заважати до їх розчинення.
Покласти броколі, поперчити, включити сильний вогонь і влити трохи рідину, що залишилося після їх варіння бульйону, 5 -10хв згасити і скропити соком 1 лимона. Запекти в духовці хліб, натерти зубчиком часнику, збризнути оливковою олією. Викласти броколі в соусі на хліб, злегка збризнути все маслом, подавати, прикрасивши шматочками лимону.
З броколі можна готувати закуски як повсякденні, так і святкові. Попередній варіант в цьому плані універсальний, а от наступний можна подавати лише в якості повсякденної закуски.
Рецепт другий: оладки з броколі
Знадобиться:
- 300г броколі
- 1 яйце
- 1/2 склянки борошна
- часник, сир, рослинне масло для смаження, перець, сіль
Як приготувати оладки з броколі
Броколі розділити на маленькі суцвіття, залити окропом, 5 хв проварити, остудити злегка. Яйце трохи збити, на тертці потерти часник і сир, разом з борошном додати все це до броколі, до однорідності розтовкти. Смажити оладки з приготовленої маси в сковороді з маслом звичайним способом: з 2х сторін до набуття рум’яності.
Подайте такі оладки з соусом: 1 склянку домашнього йогурту, 2 ст.л. лимонного соку і 1 зубчик часнику перемішати, підсолити.
Ну а всі наступні закуски сміливо можна подавати гостям, вони виходять дуже ефектними і смачними.
Рецепт третій: Кульки з броколі з фісташками
Знадобиться:
- 500гр броколі
- по 100г несолоних фісташок і кропу
- 3 ст.л. тертого зеленого сиру
- по 1 зубчик часнику, ст.л. оливкової олії, ч.л. винного оцту і пажитника, чорний перець
Як приготувати закуску кульки з броколі
Броколі до готовності відварити, остудити, віджати рідину, пюрировати. Подрібнити фісташки, дрібно нарізати часник і зелень. Перемішати броколі, зелень, фісташки, сир, часник, масло, пажитник (подрібнити в ступці), оцет, поперчити. Скачати з маси кульки.
У кульки можна додати начинку: огірок, вершковий або сирний сир.
Рецепт четвертий: Рулет сирний з броколі і бринзою
Знадобиться:
- 500г броколі
- 150гр сиру м’якого
- 150мл вершків нежирних
- 100гр бринзи
- 4 яйця
- 3 помідори середніх
- 1/2 лимона
- 2 ст.л. тертого сиру пармезан
- 1 ст.л. рослинного масла
- 1 ч.л. білого перцю, сіль
Як приготувати рулет з броколі
Відварити розібрану на суцвіття броколі в підсоленій киплячій воді 5 хв, обсушити. Відокремити жовтки сирих яєць від білків, білки прибрати в холод, в блендер перекласти броколі, додати жовтки, вершки, білий перець і сир, подрібнити до однорідності. Розігріти до 200 градусів духовку, застелити деко пергаментом і змастити його олією. У круту піну збити білки, вмішати в суміш, викласти масу на пергамент і розрівняти до товщини 0.5- 0.7см, запекти 12 хв. Помідори очистити від шкірки, крупно нарізати, разом з сиром і бринзою покласти в блендер, пюрувати. З духовки дістати випечений капустяний корж, перевернути його на пергамент (заздалегідь викласти ще один лист на робочу поверхню), зняти той лист, на якому корж запікається, скачати капустяний корж в рулет разом з пергаментом. Дати таким чином коржу охолонути, розгорнути, змастити томатною начинкою, загорнути рулет вже без пергаменту, прибрати перед подачею в холод на півгодини.
Остання закуска, про яку ми розповімо, примітна тим, що може подаватися як в гарячому, так і в холодному вигляді.
Рецепт п’ятий: рулетики з курки з броколі
- 500гр курячих відбивних
- 200 бульйону курячого
- 100гр сиру
- по 50г рослинної олії і молока
- 2 зубчики часнику
- 1 ч.л. паприки меленої, перець, сіль
Як приготувати курячі рулети з броколі
Відварити броколі, опустивши в киплячу воду, 5хв, обдати холодною водою, обсушити. Куряче філе відбити тонко, поперчити, посолити, посипати паприкою і натерти. Викласти на пласт філе відварну капусту і шматочки сиру, за допомогою плівки згорнути куряче філе в рулет, заколоти зубочистками. Обсмажити рулети на сковороді з рослинним маслом, потім все скласти в сотейник. Для соусу бульйон, молоко, паприку, часник додати в сковороду, де смажилися рулети, перемішати і проварити 5 хв. Полити рулети соусом, 8-10 хв запекти і подати як холодну або гарячу закуску.
А ще з броколі можна викласти таку закусочну – овочеву ялинку.
Закуски повинні бути різноманітними – спробуйте приготувати будь-яку із запропонованих легких закусок з броколі, і цей овоч вам сподобається, якщо не дуже припадав до смаку раніше, а якщо вже подобався, значить, ви станете любити його ще більше!
Відео рецепт приготування броколі в клярі