SMACHNI-RECEPTI.PP.UA > Випічка > Цибулево-горіховий хліб фоторецепт
Цибулево-горіховий хліб фоторецепт
У цьому хлібі з’єдналися аромати і смаки південно-східній Франції. Його можна з’їсти просто так, доповнити червоним вином, сиром, склянкою молока. А якщо поекспериментувати, додавання оливок привнесе середземноморську нотку.
Час приготування: 2 години
Порцій: 12
Калорійність: 237 кКал на порцію
Інгредієнти для приготування цибулево-горіхового хліба
- Молоко 420 мл
- Дріжджі сухі активні 15 гр
- Оливкова олія 40 мл
- Борошно пшеничне 500 гр
- Цибуля ріпчаста 100гр
- Волоський горіх 60 гр
Фото рецепт приготування цибулево-горіхового хліба
- Молоко злегка нагріти, розчинити в ньому дріжджі. Для чого просто дати постояти хвилин 5. Свіжих дріжджів потрібно 15 грам.
- У розчинені дріжджі додати молоко, дві чайні ложки солі, оливкову олію, половину борошна і замісити тісто. Тісто місити, поступово додаючи борошно, що залишилося грам по 50, поки тісто не стане відлипати від рук. Помістити його в глибоку ємність, накрити рушником та поставити в тепле місце. Тісто має підійти, поки не збільшиться в два рази, близько години – півтори.
- У сковороду налити оливкову олію, цибулю порізати досить крупно і підсмажити в сковороді до прозорості, посолити і поперчити.
- Деко вистелити пергаментом, розкласти горіхи і поставити в попередньо розігріту духовку на 8 – 10 хвилин.
- Коли тісто підійде, помістити в нього горіхи і цибулю.
- Сформувати кулю, а потім помістивши пальці в середину і обережно розсовуючи їх, збільшити отвір, поки не вийде кільце.
- Пергамент покласти на деко, змастити маслом, покласти хліб, кухонними ножицями зробити зверху хліба надрізи у формі зігзагу.
- Накрити хліб рушником і дати підійти 40 – 50 хвилин. Змастити зверху молоком.
- Нагріти духовку до 190 градусів і випікати 45 – 50 хвилин поки не підрум’яниться. Для того, щоб перевірити готовність, можна постукати по низу хліба, звук має бути дещо глухим.