SMACHNI-RECEPTI.PP.UA > Святкові страви > Які закуски приготувати на святковий стіл в Новий рік 2018
Які закуски приготувати на святковий стіл в Новий рік 2018
Безперечно, Новий рік не можна уявити без шампанського і мандаринів, які є основними новорічними атрибутами. Новорічні закуски відрізняються як бездоганними смаковими якостями, так і привабливим зовнішнім виглядом. Оригінальність рецептам надасть ідея використання новорічних символів в якості форми закусок. Дід Мороз, ялиночка, кульки урізноманітять новорічний стіл.
Закуски включають різноманіття страв:
- бутерброди;
- фаршировані яйця;
- салати;
- канапе.
Це холодні закуски. Але ще є і гарячі закуски, які подаються відразу з духовки або плити ще теплими.
Подання закуски в тарталетках або корзинках виглядає по-особливому спокусливо.
Компоненти, які включаються до складу своєрідних, апетитних закусочних страв:
- м’ясо;
- сир;
- риба і морепродукти;
- фрукти;
- яйця;
- овочі.
Підбирайте вишукані і заслуговуючі на увагу новорічні закуски на рік Жовтої Собаки і здивуйте всіх своїми кулінарними уміннями.
Отже, які закуски приготувати на новорічну урочистість 2018?
Декілька рецептів дуже смачних страв
Шампіньйони фаршировані
Нам знадобляться:
- 300 грам бекону;
- дві невеликі цибулини;
- 3 столових ложки соняшникової олії;
- 200 грам сиру;
- сметана для заправки;
- 400 грам шампіньйонів;
- спеції, сіль.
Приготування:
Спочатку необхідно обережно відламати ніжки у шампіньйонів і подрібнити їх ножем. Дрібно нарізану ріпчасту цибулю підсмажити разом з ніжками грибів. Посолити, поперчити, додати трохи сметани. Довести до кипіння і трохи прокип’ятити. Після охолодження покласти в масу натертий сир.
Потім заповнити капелюшки грибів отриманим фаршем і помістити на деко. Температура запікання приблизно 200 градусів, час – 20 хвилин.
Кальмар фарширований
Спочатку відварений рис змішують з підсмаженою на соняшниковій олії ріпчастою цибулею. Невеликі тушки
кальмара начиняють отриманою сумішшю. Далі готують соус. Для цього важливо просіяти борошно і розвести його майонезом. Перед запіканням змастити кальмари майонезною сумішшю.
У якості прикраси страви згодиться відварений білок, рис, листя салату.
Фруктовий салат
Склад:
- 5 яблук;
- 5 бананів;
- 100 мл натурального йогурту.
Для приготування цього десерту потрібно буде взяти свіжі яблука, порізати навпіл, видаливши насінну коробочку. Далі банани нарізати кубиками і змішати з натуральним йогуртом. Отриману суміш вкласти в яблучні бочечки.
Для сервірування викласти бочечки на красиву тарілку і прикрасити зернятками гранату.
Кулі для ялиночки
Компоненти:
- 300 г курячого філе (грудка);
- 200 г сиру;
- жменька волоських горіхів;
- зелень;
- часник;
- майонез або соус;
- оливки.
Приготування:
Відварити курячу грудку в підсоленій воді впродовж 15 хвилин, порізати тонкими шматочками. Натерти сир дрібно. Нарізати зелень. Подрібнити волоські горіхи. Розчавити і додати часник. Все перемішати і заправити соусом за бажанням. Скачати кульки і обваляти їх в крихті з горіхів. Оливки, розрізані навпіл, в якості – кріплення використати зелень.
Тарталетки з м’ясом краба і маслинами
Складові:
- 250 г крабового м’яса;
- 50 г сиру;
- 3 столові ложки майонезу;
- 250 г маслин без кісточок;
- зелень.
Приготування:
Подрібнити маслини і м’ясо краба у блендері. Старанно перемішати. Заправити майонезом. Якщо виходить сухувата суміш, додайте соку від оливок. Заповніть сумішшю тарталетки і прикрасьте зверху натертим сиром, а також зеленню.
Канапе “Один момент”
Інгредієнти:
- 12 шт. крекерів з травами і часником;
- 12 смужок бекону;
- 100 г плавленого м’якого сиру;
- 1 маринований огірок;
- петрушка.
Приготування:
Викласти на блюдо крекери і видавити на них сир. Посипати зеленню. Трояндочкою загорнути бекон і помістити на сир. Огірок порізати невеликими скибочками і додати 2-3 кільця на виріб.
Фаршировані червоною рибою яйця
Склад:
- 6 шт. яєць;
- 60 г сиру
( вершкового або творожного); - 80 г риби червоної;
- кріп;
- чорний перець.
Приготування:
Відварити яйця, очистити і розділити на дві частини. Дістати жовтки. Половину відкласти, другу частину розтерти. Дрібно порізати червону рибу. Вимитий кріп посушити і дрібно нарубати. Змішати розім’ятий жовток з сиром (можна замінити м’яким вершковим маслом), перцем і кропом. Ретельно перемішати. Додати рибу і знову вимісити. Нафарширувати начинкою з риби білки. Зверху прикрасити зеленню.
Смачного! Бажаємо провести новорічне свято смачно і весело!