Жюльєн з куркою і грибами

Курячий жюльен — популярна в ресторанах гаряча закуска. М’які шматочки курки і гриби запікаються в ніжному вершковому соусі і під сирною скоринкою. Це смачне блюдо легко приготувати і воно напевно стане одним з Ваших улюблених.

Кількість порцій: 4
Підготовка: 15 хв
Приготування: 15 хв

Інгредієнти для приготування жюльєну з куркою і грибами

  • куряча грудка 1 (половинка, без шкіри і кісток)
  • гриби дві третини склянки (нарізані тонкими смужками)
  • половина цибулини середнього розміру, дрібно нарізана
  • одна склянка тертого сиру
  • сметана 2 столових ложки
  • молоко дві третини склянки
  • вершкове масло 2 столових ложки
  • борошно 2 столові ложки
  • оливкова олія одна столова ложка
  • петрушка пів чайної ложки (суха або дрібно нарізана свіжа)
  • сіль
  • перець

Фото рецепт приготування жюльєну з куркою і грибами

  1. Порізати куряче філе на тонкі смужки довжиною близько 2,5 см.рецепт приготування жюльєну з куркою і грибами
  2. У невеликій сковороді, розігріти оливкову олію. Обсмажити курку близько п’яти хвилин (поки м’ясо не перестане бути рожевим), потім додати цибулю і готувати ще 2 хвилини. Додати гриби, посолити і поперчити, готувати до готовності (близько 10 хвилин).розігріти оливкову олію
  3. Для приготування вершкового соусу, розтопити вершкове масло в невеликій каструльці, вмішати борошно. Потім поступово невеликими порціями додавати молоко, ретельно перемішуючи, щоб не було грудок. Потім додати сметану, посолити і поперчити соус.приготування вершкового соусу
  4. Розігріти духовку до 180C (350F).
  5. Злегка змастити маслом 4 кокотниці (по 1 на людину). У кожну з кокотниць покласти близько двох столових ложок суміші курки та грибів. Якщо ще суміш залишилася — розподілити рівномірно по всіх кокотницах.Злегка змастити маслом
  6. Рівномірно розлити вершковий соус поверх курки і грибів.розлити вершковий соус
  7. Посипати товстим шаром тертого сиру.Посипати товстим шаром тертого сиру
  8. Запікати відкритими близько 15 хв, поки зверху не утворюється красива рум’яна скоринка.
  9. Посипати жюльен петрушкою і подавати гарячим.

 

 

Поділіться з друзями в соціальних мережах!