Журавлина в цукровій пудрі

Головний лікувальний компонент журавлини — вітамін С. Для засвоєння аскорбінової кислоти (а це і є вітамін С) потрібен вітамін РР, який зустрічається в продуктах досить рідко, особливо в таких великих кількостях, як в журавлині. Ось цей симбіоз вітаміну С і вітаміну РР і робить цю червону королеву таким рідкісним і ефективним лікувальним засобом!


Звичайно, крім цих вітамінних складових, наша червона ягідка вміщує і вітаміни групи В, які природним чином зміцнюють нервову систему і поліпшують зовнішній вигляд нашого волосся і шкіри. Ніжні ягоди цього вічнозеленого чагарнику містять також органічні кислоти, такі як бензойна, хінна, яблучна, лимонна та ін. І пектинові речовини. Цінна ягідка і необхідними для життєдіяльності організму мікроелементами та мінеральними речовинами — калієм, фосфором, магнієм, залізом, йодом і марганцем.

Журавлина в цукровій пудрі

Під ніжною шкірочкою ховаються також фітонциди — природні антибіотики, які захищають клітини органів і систем від руйнування.

Виникає резонне запитання: «А що можна приготувати з журавлини? »

З цих корисних плодів можна приготувати безліч всіляких напоїв — від натурального соку або морсу до коктейлю на основі горілки або рому. Її можна також пересипати цукром для зберігання або зварити варення, заморозити або висушити. Але ми з Вами розглянемо популярний не одне сторіччя десерт  — Журавлина в цукрі або цукровій пудрі, рецепт якої доведеться Вам за смаком, без сумніву!

Журавлина в цукрі «Морозко»

Інгредієнти

  • Ягоди журавлини — 0,5 кгЖуравлина в цукрі «Морозко»
  • Цукрова пудра — 0,5 кг
  • Яєчний білок — 2 шт.

Приготування журавлини в цукрі

Хоч рецепт і називається «Журавлина в цукрі», але, насправді, ягода готується в цукровій пудрі. Ягода, приготована за цим рецептом, є смачним десертом або цукерками домашнього приготування. Як правило, кисленька журавлинка в цукровій пудрі стає улюбленим сімейним ласощом.

  1. Нам будуть потрібні великі стиглі плоди. Промиваємо їх і викладаємо на серветку. Ми повинні повністю висушити їх, щоб ні крапельки вологи на них не залишилося.
  2. Відокремлюємо обережно білки від жовтків. Виливаємо білки в глибоку мисочку і акуратно перемішуємо, але не збиваємо! Це важлива умова! Ми повинні тільки «порвати» білок, але не збивати.
  3. Виливаємо білок в миску з журавлиною і обережно перемішуємо. Кожна ягідка обволікається білком. Якщо білки збиті до піни, то повітряні бульбашки перешкоджатимуть якісному обволіканню.
  4. Викладаємо ягоди на сито і даємо зайвому білку стекти.
  5. В глибоке блюдо з цукровою пудрою викладаємо журавлину невеликими порціями одним шаром і зверху теж присипаємо пудрою. Для міцного однорідного зовнішнього шару пудри накриваємо ягоду ще однієї тарілкою і легенько струшують.
  6. Розкладаємо отримані білі кульки на пергаментний папір і даємо їм підсохнути протягом 2-3 годин.
  7. Наші домашні цукерки готові!

Приємного апетиту!

Якщо Ви плануєте зробити велику кількість зацукрованої журавлини за запропонованим рецептом, то зберігати ласощі краще в картонних коробках з-під цукерок. Дуже зручно!
Для цього рецепту не обов’язково використовувати свіжу журавлину. Цілком підійде і заморожена. В цьому випадку розморожуємо журавлину при кімнатній температурі, вибираємо цілі, Не м’яті ягоди і розкладаємо їх на серветці для просушки від вологи. Заморожений продукт не втрачає своїх корисних властивостей і виконуватиме свої оздоровчі завдання не слабкіше свіжого.

Журавлина в цукровій глазурі «Морозний поцілунок»

 

Журавлина в цукровій глазурі

Інгредієнти

  • Ягоди журавлини — 0,5 кг
  • Яєчний білок — 3 шт.
  • Натуральний лимонний сік — 1/2 ч.л.
  • Цукрова пудра — 200 г

Приготування журавлини в цукровій глазурі

  1. Свіжу або заморожену журавлину перебираємо і промиваємо. Розкладаємо для просушки на паперових рушниках.
  2. Розтираємо охолоджені білки з цукровою пудрою, невеликими порціями додаючи лимонний сік.
  3. Кожну ягоду занурюємо в солодку білкову глазур і викладаємо на плоске блюдо, покрите пергаментним папером. Даємо глазурі підсохнути і повторюємо операцію. У загальній складності покриваємо ягоду глазур’ю в три шари. Глазур дуже швидко сохне, тому весь процес кулінарного творіння не займає багато часу.
  4. На закінчення присипаємо всі глазуровані ягідки цукровою пудрою і викладаємо в вазочку для цукерок.

Приємного апетиту!

Додатково хочеться зауважити, що журавлина в цукрі, рецепт якої ми детально виклали в двох варіантах, зберігає в повному обсязі всі свої цілющі сили і корисні речовини, оскільки не піддається термічній обробці і фактично консервується щільним зовнішнім шаром цукрової пудри. До того ж і дітям такі «цукерочки здоров’я» подобаються надзвичайно! Будьте здорові!

 

Поділіться з друзями в соціальних мережах!