Зелений салат з куркою

Зелений салат з куркою

Зелений салат з куркою ідеальне блюдо для обіду в спекотний літній день, воно легке і дуже смачне!


Інгредієнти

  • Головка червонокачанного салату;
  • 100 грам буряка;
  • крес-салат 400 грам;
  • 250 грам курячого філе;
  • 2 ст. ложки оливкової олії;
  • сіль, перець.

Для соусу:

  • 2 ст. л. оцту;
  • 1 ч. л. меду;
  • 2 ст. л. сметани;
  • 1 ч. л. зернистої гірчиці;
  • 4 ст. л. рослинного масла;

Спосіб приготування зеленого салату з куркою

  1. Вимийте і обсушіть листя салатів і буряків. Салатні листя порвіть на шматочки, бурякові-наріжте смужками.
  2. Куряче філе помийте, обсушіть, посоліть і поперчіть. Розігрійте на сковороді олію і 4 хвилини обсмажуйте в ньому м’ясо. Дістаньте філе і покладіть його на паперовий кухонний рушник, щоб стік зайвий жир.

Для приготування соусу: змішайте оцет, мед, сметану і гірчицю. Додайте сіль і перець. Добре перемішайте. Наприкінці додайте рослинне масло.

Готовий салат розкладіть на чотири тарілки зверху полийте приготованим соусом. Тепле філе наріжте скибочками і покладіть зверху на листя.

Як подавати салат

Подавайте салат на стіл з ароматним чорним хлібом. За смаком можна додати помідори — чері.

...