Запіканки з куркою в мультиварці

Запіканки з куркою в мультиварці
Запіканки з куркою — це завжди смачно, легко і швидко, тому серед повсякденних страв вони виділяються осібно. У цій збірці ми зібрали кращі рецепти запіканок, які можна приготувати з курки в поєднанні з іншими продуктами в мультиварці.


Мультиварки стають все популярнішими серед кулінарів, бажаючих готувати смачні та корисні страви при мінімумі витрат часу, посуваючи з п’єдесталу пошани кухонні плити, електричні та газові.

Сьогодні обзавестися цим функціональним пристроєм прагне практично кожна друга господиня, тому й питання щодо рецептів страв для мультіварок виникають все частіше. Сьогодні ми поговоримо про дуже конкретної категорії страв, які можна приготувати в мультиварці — запіканках з курки.

Запіканка з куркою — це відмінний варіант обіду, а для когось також і сніданку або вечері. Поєднуючи курку з різними овочами, можна домагатися не тільки різних смаків, а й надзвичайної легкості даної страви, але, звичайно, в першу чергу тут все залежить від вашого смаку. Ми зібрали рецепти на різний смак — і для тих, хто вважає, що в стравах найголовніше — їх апетитність, і для тих, хто, в першу чергу, робить ставку на легкість і низьку калорійність повсякденних страв.

Ситна запіканка з курки і картоплі зі сметаною

Знадобиться:

  • 500гр курячого філе;
  • 8 бульб картоплі;
  • 4 яйця;
  • 1-2 цибулини;
  • 1 склянка сметани;
  • 3 ст.л. борошна;
  • 1 ст.л. томатної пасти;
  • вершкове масло, зелень, перець;
  • сіль, спеції за смаком.

Як приготувати ситну запіканку з куркою і картоплею

Невеликими кубиками нарізати куряче філе, або перемолоти його в фарш. Цибулю дрібно порубати, перемішати з куркою, додавши рубану зелень, спеції і сіль. Зробити заливку з яєць, збивши їх зі сметаною, томатом і борошном. Тонкими кружальцями нарізати картоплю, половину викласти в мультиварку, змастивши чашу вершковим маслом, поперчити і посолити, полити 5-7 ст.л. заливки, викласти зверху куряче філе, потім залишився картоплю і заливку, поперчити і посолити. Готувати запіканку на режимі «Випічка» від 60 до 90хв залежно від готовності картоплі.

Наступний варіант запіканки з курки в мультиварці готується з мінімумом овочів, тому потребують гарніру.

Запіканка з курки із морквою і сиром

Знадобиться:

  • 450гр філе курячого;
  • 50гр твердого сиру;
  • по 1 яйцю, цибулині та середньої моркви;
  • по 1 ст.л. томат-пасти і оливкового масла;
  • куркума, зелень, прованські трави, сіль.

Як приготувати запіканку з куркою, морквою і сиром

Курячі грудки не надто дрібно нарізати брусками, змастити маслом чашу мультиварки, моркву потерти на тертці і викласти першим шаром, зверху укласти дрібно нарізану цибулю, підсолити, приправити куркумою, перемішати. Яйце збити і залити ним філе, підсолити і перемішати, укласти в мультиварку, посипати тертим сиром, перемішаним із зеленню, приправити прованськими травами, готувати півгодини на режимі «Випічка».

У наступному рецепті присутні відразу все з двох попередніх — і картоплю, і сир, але в якості заливки використовуються вершки.

Запіканка з курки з вершками «Ніжність»

 

Запіканка з курки з вершками «Ніжність»
Знадобиться:

  • 200гр картоплі;
  • 150гр цибулі;
  • 100гр сиру;
  • по 2 курячих грудки і яйця;
  • 1 склянка вершків;
  • 20гр вершкового масла;
  • 2 ст.л. борошна;
  • спеції, перець, сіль.

Як приготувати запіканку з курки з вершками

Нарізати підморожене філе на кубики близько 2см, дрібним кубиком нашаткувати цибулю. Картоплю нарізати кубиком 1,5 см, перемішати з куркою і цибулею, поперчити і посолити, а також приправивши спеціями за смаком. Перемішати вершки з яйцями, виделочкою збити (можна використовувати вершки легкі або середньої жирності, замінити їх жирним молоком або сметаною), всипати борошно, перемішати, змастити маслом чашу мультиварки. Перемішати суміш для запіканки і яєчну масу, викласти в чашу, посипати зверху сиром і запекти на режимі «Випічка» протягом 40хв або до готовності.

Хто не любить поєднання курки та грибів?! Це дуже смачно і апетитно!

Запіканка з курки із овочами і грибами

Знадобиться:

  • 1 куряча грудка;
  • 5 бульб картоплі;
  • два зубчики часнику;
  • сир твердий;
  • 1 ст.л. сметани;
  • печериці, кабачок, цибулю;
  • оливкова олія, перець, сіль.

Як приготувати запіканку з курки, овочів і грибів

Очистити цибулю, нашаткувати півкільцями, очистити кабачок і нарізати кубиком. Гриби не дрібно нарізати пластинками, обсмажити злегка в чаші мультиварки на режимі «випічка» або «жарка», додати цибулю і кабачок, обсмажити до м’якості і випаровування рідини, дістати, там же обсмажити куряче філе.

Тонкими пластинками нарізати картоплю, викласти його шаром на дно чаші, зверху укласти начинку із грибів та куркою, полити сметаною, розведеної з 2 ст.л. води, посипати рубаним часником, зверху укласти картоплю, що залишилася. Кожен шар не забудьте поперчити і посолити, дно — змастити маслом. Готувати запіканку на режимі «випічка» 40- 50хв.

Останній в нашій збірці рецептів курячої запіканки в мультиварці — найлегший. Навіть не дивлячись на відсутність в рецепті яєць або сметани, які зазвичай використовуються в приготуванні запіканок для зв’язки продуктів, пропонована в наступному рецепті запіканка виходить дуже ніжною, соковитою і смачною.

Запіканка з курки з броколі, морквою і стручкової квасолею

Знадобиться:

  • 500гр філе курячої грудки;
  • по 300гр броколі і зеленої стручкової квасолі;
  • 100гр моркви;
  • 1 ч.л. соняшникової олії;
  • зелень, спеції, сіль.

Як приготувати легку запіканку з курки в мультиварці

У блендері подрібнити моркву, те ж саме виконати з нарізаним крупно курячим філе, змішати маси, додавши до них стручки квасолі і броколі, розділену на дрібні суцвіття. Перемішати суміш акуратно, підсолити і приправивши спеціями. Викласти суміш у змащену маслом чашу мультиварки, готувати 25хв на режимі «Випічка». Після закінчення часу готування залишити запіканку під закритою кришкою на 20хв.

В 100гр такий запіканки міститься всього 84ккал.

Готуйте в мультиварці запіканки з курки і насолоджуйтеся насиченим смаком і користю страв, які будуть дарувати всій родині радість і здоров’я!