Запіканка з макаронів із фаршем

Запіканка з макаронів із фаршем

Ця м’ясна запіканка за своїм складом дуже нагадує італійську лазанью, тільки приготована вона не з спеціальними листами для лазаньї, а із звичайними макаронами. У даному випадку використовувалися зити, товсті довгі трубочки, які гарно виглядають на зрізі і легко укладаються в прямокутній формі. Замість них можна брати пенне, і різноманітні види ріжків.


Рецепт запіканки з макаронів також можна взяти на замітку для випадків, коли потрібно ефектно використовувати вже готові макарони. Блюдо відмінно зберігається в холодильнику і його можна готувати заздалегідь, тому що при охолодженні запіканка ущільнюється і її легше рівно різати.
Час приготування: півтори години
Порцій: 8
Калорійність: 476 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування запіканки з макаронів із фаршем

  • 100 грамів ріпчастої цибулі
  • Морква 200 гр
  • Рослинна олія 20 мл
  • Яловичий фарш 700 гр
  • Зити 300 гр
  • Дві чайних ложки солі
  • 40 гр вершкового масла
  • 40 гр пшеничного борошна
  • Молоко 400 мл
  • Чверть чайної ложки меленого чорного перцю
  • Тертий мускатний горіх чверть чайної ложки
  • Сир твердих сортів (Пармезан, Грюйер, Грана Падано, Пекоріно Романо) 100 гр

Фото рецепт приготування запіканки з макаронів із фаршем

  1. Цибулю дрібно наріжте, натріть моркву  на крупній тертушці. Обсмажте все разом до м’якості 3-5 хвилин у невеликій кількості олії.Фото рецепт приготування запіканки
  2. Додайте яловичий фарш, готуйте, помішуючи і розбиваючи грудки, поки м’ясо не втрати рожевий колір. Посоліть небагато. Зваріть макарони у великій кількості підсоленої води майже до готовності (на 2-3 хвилини менше, ніж зазначено в інструкції).Додайте яловичий фарш
  3. Для приготування соусу бешамель в сотейнику з товстим дном розтопіть вершкове масло, додайте борошно і, помішуючи, нагрівайте на середньому вогні до закипання.Для приготування соусу бешамель
  4. Влийте в сотейник холодне молоко, додайте сіль, перець та мускатний горіх. Варіть, постійно помішуючи, до загусання соусу.Влийте в сотейник холодне молоко
  5. Соус не повинен бути занадто густим, він ще загусне в процесі запікання.
  6. У форму для запікання, змащену маслом, налийте тонким шаром частину соусу бешамель, укладіть шар макаронів (одну третину від загального об’єму), потім викладіть половину підготовленого фаршу.частину соусу бешамель
  7. На фарш налийте ще шар бешамель, викладіть ще третина макаронів, потім залишилася половину фаршу, бешамель і останні макарони.налийте ще шар бешамель
  8. Верхній шар макаронів посипте підготованим натертим сиром.Верхній шар макаронів
  9. Зверху розподіліть соус, що залишився.Зверху розподіліть соус
  10. Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці, накривши фольгою, 30 хвилин, потім видаліть фольгу і допечіть ще 10 хвилин, щоб підрум’янити верх запіканки.підрумянити верх запіканки
  11. Перед розрізанням дайте запіканці трохи охолонути, щоб вона ущільнилася і її легше було нарізати. Подавайте теплою. Приємного апетиту!