Запіканка з кабачками і м’ясним фаршем

Запіканка з кабачками і м'ясним фаршем

Легку м’ясну запіканку найкраще готувати з максимально пісного яловичого фаршу. Як завжди, фарш переважніше готувати самостійно. Кількість кабачків можна збільшити, але не за рахунок товщини скибочок, а за рахунок збільшення кількості шарів. Помідори обов’язкові, вони пожвавлюють не тільки колір, а й смак. А от з сиром можете чинити як хочете, він тут факультативний.

Час приготування: 1 год 15 хв
Порцій: 8
Калорійність: 174 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування запіканки з кабачками і м’ясним фаршем

  • Одна ріпчаста цибулина близько 100 гр
  • Селера стеблова 100 гр
  • Оливкова олія 10 мл
  • Фарш з пісної яловичини 700 гр
  • Сіль морська одна чайна ложка
  • Перець чорний мелений пів чайної ложки
  • Кабачки 600 гр
  • Три курячих яйця
  • Помідори Черрі 200 гр

Фото рецепт приготування запіканки з кабачками і м’ясним фаршем

  1. Дрібно наріжте цибулю і стебла селери, обсмажте їх до прозорості в невеликій кількості олії. Готуйте на маленькому вогні, помішуючи.Фото рецепт приготування запіканки з кабачками
  2. Додайте фарш з яловичини.Додайте фарш з яловичини
  3. Смажте все разом, помішуючи і розбиваючи лопаткою злиплий фарш. Посоліть і поперчіть за власним смаком, приберіть готовий фарш з вогню і остудіть.Смажте все разом
  4. Молоді кабачки наріжте уздовж, бажано тонкими смужками, за допомогою ножа для чищення овочів або ножа для шинкування. Повинні вийти смужки товщиною близько міліметра.Молоді кабачки наріжте уздовж
  5. Форму для запікання (краще прямокутну) вистелити смужками кабачка в один шар. Антипригарну форму змащувати маслом не потрібно.вистелити смужками кабачка в один шар
  6. Злегка збийте в окремій мисці яйця, відкладіть трохи для змащування верху запіканки. Фарш, коли охолоне, змішайте з яйцями і покладіть половину суміші на шар кабачків. Якщо хочете зробити більше шарів, то викладайте меншу кількість фаршу. На фарш знову укладіть шар кабачків, потім шар фаршу і знову шар кабачків. У моєму варіанті три шари кабачків і 2 шари фаршу. Головне, щоб знизу і зверху були кабачки.На фарш знову укладіть шар кабачків
  7. Змастіть верх запіканки відкладеної яєчною сумішшю, покладіть зверху половинки чері та сир (за бажанням).покладіть зверху половинки чері та сир
  8. Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 40-50 хвилин на нижньому або середньому рівні. Час залежить від форми і товщини запіканки, слідкуйте.залежить від форми і товщини запіканки
  9. Перед нарізкою запіканка повинна дещо охолонути, тоді вона буде добре різатися.Перед нарізкою запіканка повинна дещо охолонути
  10. Готову запіканку добре зберігається в холодильнику, але перед вживанням її краще розігрівати.
...