SMACHNI-RECEPTI.PP.UA > Другі страви > Запіканка з кабачками і м’ясним фаршем
Запіканка з кабачками і м’ясним фаршем
Легку м’ясну запіканку найкраще готувати з максимально пісного яловичого фаршу. Як завжди, фарш переважніше готувати самостійно. Кількість кабачків можна збільшити, але не за рахунок товщини скибочок, а за рахунок збільшення кількості шарів. Помідори обов’язкові, вони пожвавлюють не тільки колір, а й смак. А от з сиром можете чинити як хочете, він тут факультативний.
Порцій: 8
Калорійність: 174 кКал на порцію
Інгредієнти для приготування запіканки з кабачками і м’ясним фаршем
- Одна ріпчаста цибулина близько 100 гр
- Селера стеблова 100 гр
- Оливкова олія 10 мл
- Фарш з пісної яловичини 700 гр
- Сіль морська одна чайна ложка
- Перець чорний мелений пів чайної ложки
- Кабачки 600 гр
- Три курячих яйця
- Помідори Черрі 200 гр
Фото рецепт приготування запіканки з кабачками і м’ясним фаршем
- Дрібно наріжте цибулю і стебла селери, обсмажте їх до прозорості в невеликій кількості олії. Готуйте на маленькому вогні, помішуючи.
- Додайте фарш з яловичини.
- Смажте все разом, помішуючи і розбиваючи лопаткою злиплий фарш. Посоліть і поперчіть за власним смаком, приберіть готовий фарш з вогню і остудіть.
- Молоді кабачки наріжте уздовж, бажано тонкими смужками, за допомогою ножа для чищення овочів або ножа для шинкування. Повинні вийти смужки товщиною близько міліметра.
- Форму для запікання (краще прямокутну) вистелити смужками кабачка в один шар. Антипригарну форму змащувати маслом не потрібно.
- Злегка збийте в окремій мисці яйця, відкладіть трохи для змащування верху запіканки. Фарш, коли охолоне, змішайте з яйцями і покладіть половину суміші на шар кабачків. Якщо хочете зробити більше шарів, то викладайте меншу кількість фаршу. На фарш знову укладіть шар кабачків, потім шар фаршу і знову шар кабачків. У моєму варіанті три шари кабачків і 2 шари фаршу. Головне, щоб знизу і зверху були кабачки.
- Змастіть верх запіканки відкладеної яєчною сумішшю, покладіть зверху половинки чері та сир (за бажанням).
- Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 40-50 хвилин на нижньому або середньому рівні. Час залежить від форми і товщини запіканки, слідкуйте.
- Перед нарізкою запіканка повинна дещо охолонути, тоді вона буде добре різатися.
- Готову запіканку добре зберігається в холодильнику, але перед вживанням її краще розігрівати.