Запечені яблука в духовці

Запечені яблука в духовці

Є  блюда, які з часом стають тільки краще, це відноситься до старовинного десерту, актуальному і популярному і донині. Тим сластьонам, які мріють тріскати солоденьке безсоромно і збитку для власної талії,  ідеально підійдуть запечені яблука в духовці.

Переваг у такого кулінарного шедевра досить багато, це і різноманітність начинок, і смакове пишність, і користь, а також швидкість приготування.

Яблуками України славилася в усі часи. Ці фрукти були невід’ємною частиною раціону харчування слов’ян з давніх пір. Але історія появи цієї рослини йде зовсім не з давньої Київської Русі, а криється в самому початку створення Землі і людства.

Про гріховному знайомстві людей з цим забороненим плодом знають навіть діти, адже саме яблуко згадується в біблійній міфології, як символ неслухняності й непокори людини перед Всевишнім Творцем.

фрукти вкрай корисні

Як би там не було, ці фрукти вкрай корисні, особливо на вміст заліза. Ви коли-небудь звертали увагу на те, що зріз яблука стає коричневим? Все пояснюється окисленням Fe при взаємодії з киснем, а кажучи банальною мовою, яблучко просто-напросто іржавіє. Однак відкинемо уроки історії та хімії назад і приступимо до кулінарії.

Печені яблука з горіхами

Печені яблука з горіхами

Інгредієнти

  • Яблука — 4 шт.
  • Горіхи волоські — 2 шт.
  • Мигдаль — 4 шт.
  • Ізюм — 2 год. Л.
  • Мед гречаний — 2 год. Л.
  • Масло вершкове — 20 г
  • Молоко — 2 ст.л.
  • Цукор-пісок — 1,5 ст. л.
  • Какао-порошок — 1 ст. л.
  • Кориця — 1/2 ч.л.
  • Стружка кокосова — 2 ст. л.
  • Ваніль — щіпка

Приготування печених яблук з горіхами

Начитавшись про безкрайньої корисності і смакоту, вам напевно захотілося покуштувати запечені яблука в духовці, калорійність яких, до слова сказати, складає всього лише 40 калорій. Однак енергетична цінність страви дещо зростає в поєднанні з начинкою цього рецепта (250 ккал / 100г). Але право слово, це така дрібниця, порівняно з тим непорушним задоволенням, яке ви отримаєте, куштуючи найніжніший десерт.

Фрукти ретельно миємо. З боку плодоніжки вирізаємо отвір, не доходячи до дна на два см, через яке видаляємо насіння і серцевину.

Тепер приступаємо безпосередньо до приготування фарширування. Ізюм миємо, волоські горіхи чистимо, мигдаль обсмажуємо. Всі ці інгредієнти, а також мед і ваніль подрібнюємо і змішуємо допомогою блендера.

В яблучні виямки всипаємо по щіпці корицю і начиняє їх горіхово-медовим  наповнювачем.
Начинені плоди складаємо в форму для запікання фаршем догори, наливаємо трохи води в деко і відправляємо в розігріту до 180С духовку на 25 хвилин. Якщо яблука великі і твердого сорту, то час термообробки можна збільшити хвилин на 10.

Поки наш десерт запікається, ми візьмемося за глазур. У каструльку виливаємо молоко, засипаємо цукор і какао і ставимо на вогонь. Коли маса закипить, її необхідно прокип’ятити 5 хвилин, а в кінці закидаємо вершкове масло, чекаємо, поки воно розчиниться, вимикаємо нашу шоколадну підливку і охолоджуємо.

Але ось вже готові наші яблучка. Вивудивши їх з духової шафи, залишаємо фруктово-горіхову «випічку» трохи охолонути.
Коли температура яблук знизиться до 50С, поллємо їх глазур’ю, прикрасимо кокосовою посипкою і десерт можна вважати готовим.

Наше блюдо і так вийшло досить красивим і ароматним, однак при подачі можете декорувати його листком м’яти, або свіжої мариною.

Яблука, запечені в духовці. Рецепт з корицею і лимоном

 

Яблука, запечені в духовці

До кінця зими організм як ніколи відчуває дефіцит вітамінів. Так що, в цей період, краще зробіть вибір на користь фруктів. Але як запекти яблука в духовці, щоб корисних речовин залишилося якомога більше? Цей рецепт як раз підійде як цілюща вкусняшка.

Інгредієнти

  • Яблука — 6 шт .;
  • Лимон — 1 шт .;
  • Мед гречаний — 2 ст.л .;
  • Кориця — 1/4 ст.л .;
  • Ваніль — 1/4 ч.л .;

Приготування запечених яблук з корицею і лимоном

У центрі чистих яблук, з боку плодоніжки за допомогою ножа вирізаємо воронку середньої глибини, щоб була можливість вилучити серцевину, але отвір наскрізним бути не повинен.

Лимон з шкіркою подрібнюємо в м’ясорубці або блендері, або тремо на тертці. Потім змішуємо з ваніллю і медом.

Тепер начиняємо плоди. У кожен фрукт викладаємо спочатку по пучку кориці і заповнюємо лимонно-медової масою.

У деко ставимо яблучка, заливаємо 125 мл води і відправляємо в духову шафу на півгодини при температурі 200С.

Коли яблучка спечуть, можна посипати їх цукровою пудрою і скропити карамельним сиропом. До гарячого чаю з м’ятою такий десерт буде просто незрівнянним.

Яблучка з бізе

 

Яблучка з бізе

Серед переваг даного рецепта можна відзначити його низьку калорійність, швидкість приготування і перевагу смаку. Повірте, цей рецепт обіцяє стати черговим для вас, аж надто хороший.

Інгредієнти

  • Яблука — 4 шт .;
  • Білок яєчний -2 шт .;
  • Цукровий пісок — 100г;
  • Вода -100 мл;
  • Виноградний сік -100 мл;
  • Цукор коричневий або ванільний -1 ст.л .;
  • Цедра апельсина чи лимону — 2-3 ч.л .;

Приготування яблука з бізе

  1. Яблука миємо, чистимо від шкірки, ріжемо навпіл і видаляємо серцевину. Виходять такі своєрідні яблучні чашечки в кількості 8 штук.
  2. У каструлю з широким дном вливаємо воду, виноградний сік, всипаємо ванільний або бурий цукор і засипаємо натерту цедру. В цей сироп викладаємо яблука. Бажано, щоб вони поринули повністю в цю солодку рідину. Ставимо каструлю на вогонь і після закипання варимо фрукти хвилин 5-7, поки не стануть кілька розм’якшеними.
  3. В цей час займемося начинкою. Білки і цукор збиваємо міксером до щільної піни.
  4. Після варіння витягуємо яблука з каструлі, викладаємо їх на деко, начиняємо білкової піною і ставимо в розігріту до 200С духовку.
  5. Як тільки бізе стануть ніжно-коричневими, десерт можна вважати готовим.
  6. Яблука за цим рецептом зможуть скласти конкуренцію будь-якому тістечку.

Торти, рулети, печиво та інші кондитерські вироби змушують фігуру капітально розповзатися. І не варто грішити на широкі кістки, коли і стрілка ваг, і тріснуті шви на старій сукні будуть явно вказувати на широту душі і тіла.
А як важко відмовити собі в чашечці запашної кави з якою-небудь шкідливою вкусняшки. Саме в цей момент переключіться на запечені яблука в духовці, адже це вірний спосіб повернутися до колишньої стрункості, без відмов від маленьких жіночих радостей.

...