Запечені овочі в духовці

Запечені овочі в духовці

Готуємо сезонні овочі. Запечені овочі в духовці, натурально і корисно

На 4 порції.

  • 1 кг коренеплодів на ваш розсуд і смак. Це може бути картопля, батат, морква, пастернак, бруква, кольрабі.
  • 200 г дрібної цибулі
  • 2 ст. л. оливкового масла
  • 1 чайна л. крупної морської солі
  • 1 чайна л. чорного перцю грубого помелу
  • пучок свіжого чебрецю
  • 2 гілочки свіжого розмарину

Для початку нагрійте духовку до 220°C. Добре помийте і почистіть овочі. Особливо великі коренеплоди розріжте на дві чи чотири частини, а невелику ріпчасту цибулю готуйте цілою (тільки очистіть від лушпиння). Тепер готуємо «заправку» з оливкової олії, коріандру, кмину, солі, перцю.
Добре перемішайте заправку з порізаними овочами, додайте чебрець і розмарин, відправляйте в духовку на 30 хвилин.

Через 30 хвилин відкрийте духовку, і спробуйте сірником овочі на готовність. Ось таким простим способом виходять дуже смачні і корисні запечені овочі. Підходять як гарнір, так і окрема страва.

Як альтернативу, або доповнення: солодкий перець, гарбуз, кабачок.

...