Запечені кусочки картоплі

Ці запечені картопляні часточки — більш корисна версія картоплі у фритюрі. Вони виходять хрусткими зовні і м’якими всередині. Я впевнена, що цей рецепт стане одним з улюблених рецептів Вашої родини.

Кількість порцій: 4
Підготовка: 30 хв
Приготування: 35 хв

Інгредієнти для приготування запечених кусочків картоплі

  • 5 картоплин (великих, помитих, неочищенх)
  • третина чайної ложки паприки
  • чверть чайної ложки часникового порошку
  • сіль чверть чайної ложки
  • чилі порошок 1/5 чайної ложки
  • оливкова олія чверть склянки
  • сир Пармезан (за смаком)
  • петрушка (дрібно нарізана, за смаком)
  • кетчуп

Фото рецепт приготування запечених кусочків картоплі

  1. Спочатку потрібно порізати картоплю навпіл уздовж, потім кожну половинку на 3 часточки. У вас вийде 6 часточок з кожної картоплини.
  2. Перекласти картоплю у велику миску, залити прохолодною водою та залишити на двадцять хвилин, щоб зменшити вміст крохмалю, який робить картоплю липкою. Висушити за допомогою паперових рушників.рецепт приготування запечених кусочків картоплі
  3. В окремій мисці, змішати масло, паприку, часниковий порошок, порошок чилі і сіль.змішати масло
  4. Порціями викладати і обвалювати картоплю в мисці зі спеціями. Переконатися, що картопля покрита маслом.
  5. Розігріти духовку до 220C (425F).
  6. Викласти часточки картоплі одним шаром на деко, попередньо застелений фольгою. Запікати близько пів години, поки не стануть злегка золотистими, хрусткими зовні і м’якими всередині.Викласти часточки картоплі
  7. Вийняти з духовки. Обсушити на паперових рушниках. Посипати сиром Пармезан і петрушкою. Подавати з кетчупом.