Запечені курячі стегна з розмарином

Запечені курячі стегна з розмарином

Розмарин надає страві, а точніше м’ясу, приємний пряний і освіжаючий смак. Картопля дуже вигідний гарнір до страви. Особливо, коли запікаєш картоплю разом з курочкою, він насичується соком курки і пряністю спецій.

Час приготування: 1 година 30 хвилин
Порцій: 4
Калорійність: 633 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування запечених курячих стегон з розмарином

  • Розмарин гілочки 2 шт.
  • Цедра лимонна терта одна  чайна л.
  • Оливкова олія 85 мл
  • Часник часточки 3 шт.
  • Куряче стегно 800 гр
  • Картопля 500 гр

Фото рецепт приготування запечених курячих стегон з розмарином

  1. Листя розмарину зняти з гілочки, за кількістю повинна вийде приблизно 1 чайна ложка з гіркою.Фото рецепт приготування запечених курячих стегон з розмарином
  2. Розмарин трохи подрібнити і потерти цедру лимона.Розмарин трохи подрібнити
  3. Дрібно посікти часник і додати в розмарин, а так само додати оливкову олію.Дрібно посікти часник
  4. Натерти маринадом курку і залишити на 30-40 хвилин при кімнатній температурі. Краще купувати стегно вже без кістки, тому якщо у Вас з кісткою — рекомендую їх витягти.Натерти маринадом курку
  5. Картоплю почистити і нарізати часточками.Картоплю почистити і нарізати
  6. Укласти курку у форму для запікання, шкірою вгору. Маринадом обмазати картоплю і прокласти курку. Можна посолити і поперчити на свій смак.Укласти курку у форму для запікання
  7. Розігріти духовку до 200°С і запікати страву приблизно 40 хвилин. Готовність можна визначити методом протиканія м’яса, якщо з нього не сочиться сукровиця — значить готово.
 

Поділіться з друзями в соціальних мережах!