Запечені баклажани в духовці з сиром

Сезон баклажанів в розпалі, і якщо ви ще не готуєте страви з баклажанів, то робите справжній кулінарний злочин. Якщо ви не знаєте, як в духовці приготувати запечені баклажани, пропоную вашій увазі дуже простий і смачний рецепт.

Схоже блюдо я пробувала в Італії під час свого літнього подорожі. Запечені баклажани вийшли дуже смачні, з ароматним томатним соусом, двома видами сиру і запашними травами. Загалом не страва, а італійська пісня!

Готуються такі баклажани дуже просто, а головне швидко! Всю роботу за вас зробить духовка, а вам залишиться лише тільки насолоджуватися смаком справжньої Італії у себе на кухні.

Інгредієнти:

  • Баклажани 1 кг
  • Помідори 600 грам
  • Ріпчасту цибулю 300 грам
  • Яблука 300 грам
  • Сир моцарела 300 грам
  • Сир пармезан 100 грам
  • Часник 2-3 зубки

Приготування смажених баклажанів

Баклажани ріжемо невеликими шматочками.

Приготування смажених баклажанів

Висипаємо баклажани на деко, змащене рослинним маслом, і відправляємо в духовку приблизно на 1 годину при 180*С.

Висипаємо баклажани на деко

Під час приготування баклажани в духовці потрібно буде кілька разів перемішати, щоб вони приготувалися рівномірно.

баклажани в духовці потрібно буде кілька разів перемішати

Готуємо соус:

Цибулю нарізаємо кубиками, яблука часточками. Помідори великими шматочками.
У каструлю з товстим дном наливаємо оливкову олію, і відправляємо цибулю з яблуками.

Готуємо соус

Тушкуємо поки яблука не стануть м’якими, потім додаємо помідори.

Тушкуємо соус приблизно 20 хвилин

Тушкуємо соус приблизно 20 хвилин, поки помідори не почнуть розчинятися. Не забуваємо помішувати.

Далі перетворюємо соус в пюре (я використовувала погрузний блендер) будь-яким зручним способом. Солимо, перчимо, додаємо часник і знімаємо з вогню.

перетворюємо соус в пюре

Сир моцарелу і пармезан натираємо на тертку.

В форму для запікання викладаємо готові запечені баклажани.

 викладаємо готові запечені баклажани

Пересипаємо баклажани двома видами сиру, перемішуємо ложкою, щоб сир розподілився рівномірно.

Пересипаємо баклажани двома видами сиру

Залиште трохи сиру, щоб посипати баклажани зверху.

Заливаємо баклажани томатним соусом, перемішуємо ложкою, щоб соус добре розподілився по баклажанах.

Заливаємо баклажани томатним соусом

щоб соус добре розподілився по баклажанах

На перший погляд може здатися що соусу багато, але коли баклажани запікаються, вони вберуть соус, і готову страву можна буде порізати ножем на порції, і дістати лопаткою.

Посипаємо баклажани сиром, що залишився, і відправляємо в духовку на 20-30 хвилин.

Посипаємо баклажани сиром, що залишився

Всі інгредієнти готові, і нам потрібно щоб всі це добре прогрілося, стало гарячим, і розплавився сир.

Готовому блюду потрібно дати час трохи охолонути. Щоб дістати порційні шматочки з форми лопаткою.

Готовому блюду потрібно дати час трохи охолонути

Подаємо запечені баклажани, присипавши свіжою петрушкою і пармезаном, прикрасивши гілочкою базиліка.

Подаємо запечені баклажани

От і все, запечені баклажани в духовці з сиром готові! Приємного апетиту!

запечені баклажани в духовці з сиром готові

...