Запечене в червоному вині стегно ягняти

Запечене в червоному вині стегно ягняти

Дуже смачна страва, головне, щоб баранина для нього була молода (до 12 місяців)

Час приготування: три з половиною години
Порцій: 4
Калорійність: 148 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування запеченого в червоному вині стегна ягняти

  • Баранина на кісточці 1.5 кг
  • Сіль одна ч.л.
  • Бульйон яловичий 150 мл
  • Вино червоне сухе (столове) 450 мл
  • Морква 130 гр
  • Часник зубці 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста (100гр) 3 шт.
  • Лавровий лист 3 шт.
  • Чебрець 10 гр
  • Петрушка 10 гр
  • Крохмаль кукурудзяний 10 гр

Фото рецепт приготування запеченого в червоному вині стегна ягняти

  1. Для приготування потрібна чавунна (чи інша, але товстостінна і добре тримає тепло) посуд з кришкою. Сильно нагріти в ній рослинне рафіноване масло і обсмажити стегно (1,5 кг) з кожного боку до золотистого кольору (по 1 хвилині).Фото рецепт приготування запеченого в червоному вині стегна ягняти
  2. Стегно ягняти зняти з вогню, посолити, додати 150 мл яловичого або овочевого бульйону і 150 мл червоного сухого вина (у мене був шираз). Запікати в духовці під кришкою 2,5 години при температурі 130 градусів.Стегно ягняти зняти з вогню
  3. Крупно нарізати моркву (3 середніх), очистити часник (у мене був китайський, без зубчиків всередині — 1 головка — 3 зубчики, якщо звичайний часник), цибулю розрізати навпіл (3 цибулини середніх розмірів). Додати овочі і тушкувати ще 40 хвилин. Стегно дістати, викласти на обробну дошку, накрити фольгою і залишити на 15-20 хвилин.
  4. У цей час приготувати соус. Посуд, де запекалось м’ясо, поставити на середній вогонь, додати 300 мл вина і довести до кипіння, при цьому постійно помішуючи, зняти піну і жир з поверхні. Процідити через сито, овочі більше не потрібні. Перелити рідину в чистий посуд, ще раз нагріти до кипіння, зменшити вогонь, додати сухі трави букета гарні і варити, не накриваючи кришкою, поки кількість рідини не зменшиться на третину (продається вже готова суміш гарні, яку, втім, дуже просто зробити самостійно). Дістати букет гарні, посолити соус. Якщо він здається рідким, додати чайну ложку крохмалю, попередньо розведеного в невеликій кількості негарячій води. Соус готовий.У цей час приготувати соус