Запечена свинина фото рецепт

Запечена свинина фото рецепт

Запечена свинина у мене з дитинства асоціювалася з домашніми святами — аромат соковитого запеченого м’яса з скоринкою , нашпигованого часником розливався по будинку і приманював гостей. Зараз я готую цю страву тоді , коли мені хочеться нагодувати не тільки дитинство, але й друзів. Поки запікається м’ясо , можна встигнути зробити ще кілька домашніх справ , привести себе в порядок і приготувати якийсь цікавий супровід до м’яса.

Час приготування: дві години
Порцій: 8
Калорійність: 625 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування запеченої свинини

  • Свиняча шийка 1500 гр
  • Часник зубці 10 шт.
  • Сіль морська одна чайна л.
  • Перець чорний мелений одна чайна л.

Фото рецепт приготування запеченої свинини

  1. Для запікання нам знадобиться свинина та фольга . Мені здається , що найкраще для запікання підходить свиняча шийка , хоча це може бути і окіст і лопаткова частина.Фото рецепт приготування запеченої свинини
  2. Очищаємо часник і розрізаємо кожен зубчик вздовж на 3-4 шматочки , щоб було легше шпигувати м’ясо . Кількість часнику вказано приблизно , все залежить від розміру зубчиків і смаку кухаря.Очищаємо часник
  3. Гострим ножем робимо глибокі надрізи в м’ясі через кожні 5-10 см. У отримані отвори вставляємо шматочки часнику. М’ясо з усіх боків посипаємо сіллю , перцем і якими-небудь ароматними травами (за смаком).надрізи в м'ясі
  4. Щільно загортаємо м’ясо у фольгу та ставимо до розігрітої до 180 градусів духовки на 1,5 години. Протягом цього часу його можна не чіпати.Щільно загортаємо м'ясо у фольгу
  5. Тепер найвідповідальніший етап — потрібно отримати м’ясну скоринку. Для цього в духовці треба додати температуру до 220 градусів , фольгу відкрити і добре полити м’ясо витопився соком. Таким чином потрібно готувати м’ясо до появи апетитною золотистої скоринки. У мене на це йде ще 20-30 хвилин.потрібно отримати м'ясну скоринку

Запечену таким чином свинину можна їсти і в гарячому і в холодному вигляді , а витопився сік краще не виливати , а злити в окремий посуд і надалі використовувати для приготування соусів або супів

 

Поділіться з друзями в соціальних мережах!