Запечена риба у вершковому соусі

Тріска, посипана спеціями, запечена з цибулею і вершковим соусом. Навіть людям, які не дуже люблять рибу, сподобається це блюдо. Весь секрет в соусі, який підійде для будь-якого виду риби.

Кількість порцій: 2
Підготовка: 5 хв
Приготування: 40 хв

Інгредієнти для приготування запеченої риби у вершковому соусі

  • риба 2 (філе)
  • цибулина 1 (середня, нарізана кільцями)
  • молоко 1 банка (концентроване, можна замінити звичайним)
  • часниковий порошок половина чайної ложки
  • кріп 1 чайна ложка
  • чебрець чверть чайної ложки
  • біле вино чверть склянки
  • 1 столова ложка борошна
  • сіль
  • перець

Фото рецепт приготування запеченої риби у вершковому соусі

  1. Розігріти духовку до 190C (380F).
  2. Покласти кільця цибулі на дно форми для запікання (Форма повинна бути середнього розміру).
  3. Обмити філе риби і обсушити паперовими рушниками. Посолити і поперчити, посипати часниковим порошком з усіх боків.
  4. Покласти рибу на кільця цибулі.рецепт приготування запеченої риби у вершковому соусі
  5. Посипати чебрецем і залити концентрованим молоком ( щоб воно майже покривало рибу).Посипати чебрецем
  6. Накрити фольгою і запікати в духовці близько 35 хвилин.
  7. Дістати з духовки, акуратно вийняти рибу з молока і перелити рідину в невелику каструлю. Змішати до однорідності вино і борошно, додати до соусу і готувати його близько 3 хвилин, поки не загусне. Посолити і поперчити за смаком, додати кріп.акуратно вийняти рибу
  8. Подавати рибу з рисом і овочами, перед подачею полити соусом.Подавати рибу з рисом