Закрита піца кальцоне з овочами

Закрита піца кальцоне з овочами

Соковита і відносно некалорійна піца з ароматною і насиченою начинкою. Найсмачніше їсти її гарячою, а й охолонувша вона буде хороша. Із даної кількості продуктів виходить 2 великі піци. Не бійтеся, однією точно можна наїстися 🙂

Час приготування: 1 година 30 хвилин
Порцій: 4
Калорійність: 834 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування закритої піци кальцоне з овочами

  • Борошно пшеничне 500 гр
  • Дріжджі сухі швидкодіючі 5 гр
  • Сіль морська пів чайної л.
  • Оливкова олія 90 мл
  • Цибуля ріпчаста 100гр
  • Часник зубці 3 шт.
  • Кабачки 800 гр
  • Томати у власному соку 800 гр
  • Базилік свіжий зелений 30 гр
  • Каперси 15 гр
  • Моцарела 100 гр

Фото рецепт приготування закритої піци кальцоне з овочами

  1. У велику широку миску або прямо на стіл просійте борошно, додайте сіль і дріжджі і зробіть поглиблення в середині. Влийте в поглиблення 300 мл води, змішаної з оливковою олією і перемішуйте, потроху збираючи борошно з країв.Фото рецепт приготування закритої піци кальцоне з овочами
  2. Коли інгредієнти перемішуються, замісіть тісто. Мніть його, розтягуйте, шльопайте об стіл, не шкодуючи сил. Воно повинно стати дуже еластичним і відлипати від рук і столу. Потім поставте тісто в тепле місце без протягів для підйому.замісіть тісто
  3. Поки тісто піднімається, робимо начинку. Пасеруємо цибулю і дрібно нарізаний часник на оливковій олії, додаємо кубики кабачка і томати разом з рідиною.робимо начинку
  4. Розім’явши томати, тушкуємо овочі без кришки на невеликому вогні близько двадцять хвилин, щоб вони стали досить м’якими, а соус трохи загус.тушкуємо овочі без кришки на невеликому вогні
  5. Після того, як начинка буде готова, додайте листя базиліка і каперси, сіль, вимкніть вогонь і перемішайте.додайте листя базиліка і каперси
  6. Коли тісто збільшиться в об’ємі мінімум в 2 рази, ще раз помісити його, розділіть на 4 частини і розкачайте кожну в круг товщиною приблизно в півсантиметра. На кожну половину покладіть начинку і пару кульок моцарели.На кожну половину покладіть начинку і пару кульок моцарели
  7. Накрийте начинку вільною частиною тіста.Накрийте начинку вільною частиною тіста
  8. Край акуратно, але міцно защепіть.міцно защепіть
  9. Покладіть піцу на деко, зробіть кілька надрізів, щоб виходив пар і зайва рідина, збризніть оливковою олією.зробіть кілька надрізів
  10. Запікайте закриту піцу кальцоне з овочами в духовці 15 хвилин при температурі 220 градусів.Запікайте закриту піцу кальцоне з овочами