Яловичина по-бургундські

Традиційний рецепт яловичини по-бургундські (Beef Burgundy або Beef Bourguignon). Ніжні шматочки яловичини обсмажені до скориночки, потім тушковані в червоному вині і яловичому бульйоні зі свіжими грибами, беконом, морквою і перловими цибулинками, з додаванням петрушки, лаврового листа і чебрецю. Вас здивує, наскільки м’яким, ніжним і ароматним виходить це м’ясо.

Кількість порцій: 6
Підготовка: 40 хв
Приготування: 2 години, 30 хв

Інгредієнти для приготування яловичини по-бургундські

  • яловичина півтора кілограми(без кістки, нарізаною великими кубиками, близько 5 см)
  • 6 скибочок бекону (підсмаженого і порізаного на шматочки)
  • 2 морквини (середня, дрібно нарізана)
  • 1 цибулина (середня, дрібно нарізана)
  • 24 перлинних цибулинок очищених
  • 3 зубчики дрібно нарізаного часнику
  • 700 грамів грибів (промиті і порізані)
  • червоне вино 3 склянки (піно-нуар або інше)
  • яловичий бульйон 2 склянки (можна замінити водою)
  • томатна паста півтори столових ложки
  • борошно дві с половиною столових ложки
  • вершкове масло 6 столових ложки
  • петрушка третина склянки (свіжа, дрібно нарізана)
  • сухий чебрець півтори чайних ложки
  • лавровий лист 1
  • цукор 1 чайна ложка
  • вода 1 чашка
  • сіль
  • перець

Рецепт приготування з фото яловичини по-бургундські

  1. На середньому вогні розігріти велику глибоку сковороду з потовщеним дном. Додати одну столову ложку вершкового масла. Обсмажити яловичину до скориночки з усіх боків.
  2. Коли яловичина обсмажилася, влити в сковороду ще дві столові ложки вершкового масла, додати нарізану цибулю, моркву та часник. Час приготування  2-3 хвилини. Вмішати борошно, додати томатну пасту. Готувати ще 2-3 хвилини, часто помішуючи.
  3. Влити вино і перемішати. Додати яловичий бульйон (щоб майже покривав м’ясо), бекон, петрушку, чебрець і лавровий лист. Прикрити кришкою і довести до легкого кипіння. Готувати 2 години.Рецепт приготування яловичини по-бургундські
  4. У цей час, розтопити одну столову ложку вершкового масла в середнього розміру сковороді. Додати гриби та повністю обсмажити.Додати гриби та повністю обсмажити
  5. Підготувати перлинні цибулинки. Змішати воду і цукор. Розтопити дві столові ложки вершкового масла в окремій сковороді. Додати воду з цукром і перлинні цибулинки. Закип’ятити, зменшити вогонь, прикрити та готувати близько десяти хвилин. Зняти кришку, зробити більшим вогонь і готувати, зтрушуючи сковороду, поки не випарується вода і поки цибулинки не стануть золотистими з усіх боків. Дістати цибулинки і покласти на окрему тарілку.Підготувати перлинні цибулинки
  6. Додати перлинні цибулинки і гриби до м’яса. Поперчити та посолити за своїм смаком. І ще  готувати ще 5 хвилин.Додати перлинні цибулинки
  7. Прибрати з вогню, подавати з картоплею, пастою або хрустким хлібом.подавати з картоплею

 

 

Поділіться з друзями в соціальних мережах!