Як зробити майонез в домашніх умовах

Давно хотіла поділитися рецептом приготування домашнього майонезу. Погодьтеся, що те, що продається в магазинах, майонезом можна назвати з величезною натяжкою: стабілізатори, емульгатори, консерванти, підсилювачі смаку … Це просто якась суміш, яка навряд чи буде корисна для здоров’я споживача. найбільше це стосується  сімей, де є діти. Адже так часто ми готуємо салати і заправляємо їх майонезом. А такі салати дітям просто протипоказані.

Але якщо ми приготуємо майонез вдома, то зможемо з упевненістю стверджувати, що це — справжній натуральний продукт. Спробувавши зробити майонез в домашніх умовах, ви будете це робити завжди і забудете про магазинні «майонези».

Інгредієнти для приготування майонезу в домашніх умовах

Вихід готового майонезу — близько 200г:

  • Пів чайної ложки гірчиці
  • Одне яйце
  • Щіпка цукру
  • Щіпка солі
  • Одна столова ложка лимонного соку або столового оцету (9%)
  • Склянка рафінованої рослинної олії близько 90-180 мл

Рецепт приготування майонезу в домашніх умовах з фото

  1. Майонез найкраще робити занурювальним блендером чи міксером.
  2. У глибоку миску або у високу чашку кладемо одне ціле яйце, гірчицю, цукор і сіль.Рецепт приготування майонезу в домашніх умовах з фото
  3. Збиваємо всі інгредієнти до тих пір, доки маса не буде однорідною. Після цього, не вимикаємо міксер чи блендер і починаємо вливати соняшникову олію дуже тоненькою цівкою. Збиваємо всі інгредієнти
  4. Продовжуємо вливати рослинне масло, поки не досягнемо потрібної консистенції. До речі, чим більше масла, тим густішим вийде майонез. Якщо майонез буде дуже густим, то додаємо в нього ложку — дві кип’яченої води або молока. Коли мій майонез виходить дуже густим, я додаю в нього розсіл. Дуже смачний присмак виходить. вливати рослинне масло
  5. Потім додаємо сік лимона або оцет та знову раз збиваємо. Все готово!

А ще можна додавати до майонезу різні прянощі, Це зробить його особливим. Використовуйте дрібно посічений часник, дрібно нарізану зелень, сир тертий, оливки або навіть дрібно натерту лимонну  цедру.

додавати до майонезу різні прянощі
Зберігати домашній майонез потрібно в холодильнику, в герметично закритій ємності. Він буде зберігатися близько сими днів.

Відео рецепт приготування майонезу в домашніх умовах