Як замаринувати цибулю для шашлику

Як замаринувати цибулю для шашлику

Задоволення від приготованого на багатті м’яса можна подвоїти, якщо супроводити подачу «правильної» закускою, яка підкреслить смак страви. Але мало існує в кулінарії таких гармонійних сполучень, як маринована цибуля до шашлику — цей дует у будь-якій компанії зустрічається з незмінним захопленням. А потрібно для приготування такого частування всього нічого: пара інгредієнтів, зовсім трохи вашого часу і … вуаля — чудова страву вже на столі!

Питання, як замаринувати цибулю для шашлику так, щоб свіжі овочі і крапелька приправ трансформувалися якимось чином в невиразну мішанину на тарілці, хвилює багатьох кулінарів. Думок з цього приводу існує стільки ж, скільки і самих рецептів м’яса, смаженого на шампурах.

Отримати відмінний гарнір до шашлику не так складно, якщо знати деякі тонкощі цього процесу:

  • Якщо цибулю короткочасно пробланширувати окропом, то це прибере з неї гіркоту, не зробивши її при цьому надто м’якою.

  • Навіть якщо за рецептом маринованої цибулі до шашлику слід застосовувати оцтову есенцію, її можна замінити рівнозначним об’ємом лимонного соку — без шкоди для частування. Другий варіант вважається більш щадним для шлунка.

  • Закуска стане ще більш ароматною, якщо ввести до її складу дрібненько нашатковану зелень — петрушку, кріп, кінзу і т. д.

Крім безсумнівних смакових достоїнств, це закуска примітна також своїм незвичайним зовнішнім виглядом. Сперечалися б, якби не аромат, мало хто здогадався б, з чого зроблено це блюдо. У чому секрет? Читаємо нижче!

Цибуля маринована «Східна легенда»

ІнгредієнтиЦибуля маринована "Східна легенда"

  • Лимон — 1 великий плід
  • Гранат — 1 великий плід
  • Цибуля ріпчаста — 3 середні головки
  • Цукор — 1 ст. л.

Приготування

  1. Цибулини очищаємо від лушпиння і нарізаємо кільцями, але не такими, як для гасіння, а трохи більш щільними. Зсипають нарізку у велику ємність і беремося за обробку інших компонентів нашої чудо-страви.
  2. У граната акуратно відокремлюємо зернятка і поділяємо їх на дві купки. Та, яка трохи менше (приблизно чверть всього об’єму), піде на прикрашання страви, а з решти всього гранатового насіння нам необхідно вичавити сік. Як ми це будемо робити — вручну або за допомогою соковижималки — не так важливо, головне, віджати потрібну кількість рідини.
  3. З лимона видавлюємо сік і змішуємо його з гранатовою вичавкою і столовою ложкою цукру. Перемішуємо склад і заливаємо ним цибульну нарізку. Маринована цибуля до шашлику, рецепт якого ми розглядаємо, готовий до подачі не раніше, ніж через годину, а краще — довше залишити його в маринаді. Чим довше закуска простоїть, тим більше насиченою та яскравою вона вийде.
  4. По закінченню часу маринування, обережно зливаємо рідину, що залишилася і змішуємо цибульні кільця з відкладеними гранатовими зернятами. Залишається лише перекласти частування в красиву салатницю і подати до трапези. Мариновану цибулю можна запропонувати присутнім не тільки як доповнення до смаженого на багатті м’яса, але і як самостійне блюдо.

Для всіх колекціонерів нетривіальних свіжих ідей на тему того, як замаринувати цибулю до шашлику, цей варіант — просто знахідка.

  • Білий мелений перець — мабуть, саме відповідне доповнення до цього рецепту. Його м’який, але при цьому виразний смак, доведеться як не можна до речі для тих, хто віддає перевагу «погарячіше».

  • Дрібно нашаткована свіжа петрушка допоможе надати традиційному азіатському виробу слов’янський флер і зробить закуску ще ароматні.

Цибуля маринована «Лебідь біла»

ІнгредієнтиЦибуля маринована "Лебідь біла"

  • Цибуля ріпчаста (білий) — 2 невеликі цибулини
  • Лимон — 1 плід
  • Вода — чверть склянки
  • Сіль — половина ч. л.
  • Цукор — половинка ч. л.
  • Рослинна олія — 1 ст. л.

Приготування

Поетичне найменування страви пояснюється досить-таки просто: повітряно-мереживна маса на тарілці так і навіює асоціації з чудовою величною птицею.
А яка маринована цибуля до шашлику на смак — це взагалі опису не піддається!

  1. Цибулеві головки звільняємо від лушпиння і нарізаємо півкільцями або кільцями — кому як більше до душі, строгих правил тут немає.
  2. Лимон гарненько промиваємо (можна обшпарити окропом для страховки) і розділяємо на дві половинки. З однієї частини знімаємо шкірку і дрібненько її нарізаємо — цедра піде безпосередньо до цибулі маринованої до шашлику. З обох половинок видавлюємо сік.
  3. У маленькій каструльці підігріваємо покладену за рецептом кількість очищеної води так, щоб вона не кипіла, але була в міру гарячою. Розчиняємо в ній сіль і цукровий пісок і домішуємо туди ж сік лимона, цедру і масло. Добре збовтуємо весь склад і заливаємо ним цибульну нарізку.

Цибулька повинна простояти в такому вигляді ніяк не менше півгодини, після чого рідину можна буде злити і подавати до м’яса.
Така проста, але ефектна закуска врятує, якщо викручуватись і готувати складні страви немає ні часу, ні сил, але гостей здивувати все ж хочеться.

  • Чудовим доповненням до частування стане будь-яка свіжа або заморожена зелень, яка виявилася у вашому холодильнику на момент відвідування кухонних музи. Подрібнюйте її і сміливо додавайте в маринад-ефект тільки посилиться!

  • Італійська або грузинська суміш трав теж впишеться в рецепт цибулі до шашлику найкращим чином.

Сподіваємося, тепер питання, як замаринувати цибулю до шашлику так, щоб не зіпсувати його, розв’язалася, а саме блюдо надовго увійде у ваше «похідне» меню!

...