Як вибрати та користуватися сковородою гриль

Як вибрати та користуватися сковородою гриль

Сковорода гриль: рецепти приготування найпопулярніших страв, історія виникнення, правила використання сковорідки гриль. Спочатку, після появи даного кухонного начиння, нею користувалися виключно професійні кухарі. Сьогодні ж дана несправедливість вже не має місця бути.

Як втбрати на сковороду гриль?

За своєю вартістю сковорідки гриль не надто відрізняються від своїх співвітчизників, продаються вони повсюдно. Цей кухонний посуд буває різної форми — і круглої, і квадратної, і овальної, і прямокутної. Більш складні сковорідки гриль по своїй конструкції чимось схожі на вафельниці: вони закриваються спеціально призначеною кришкою, яка має таку ж рельєфну структуру, як і дно. Саме опуклі смужки на дні гриля і роблять ці сковорідки особливими. Ребриста поверхня, яка імітує решітку реального гриля, дозволяє рівномірно розподілятися теплу, за рахунок цього м’ясо, риба або овочі смажаться фактично без масла. Сік продуктів, який накопичується в жолобках, робить страви більш соковитими, максимально ніжними, однак покритими хрусткою скоринкою.

Як втбрати на сковороду гриль

Ідеальна сковорода гриль виготовлена з чавуну, визначити це можна, просто взявши інвентар в руки. Чавун має властивість рівномірно і добре прогріватися, завдяки цьому і створюється ефект гриля. Наступний за популярністю матеріал, з якого рекомендується проводити сковорідки, — це литий алюміній, що має антипригарне покриття. За своїми характеристиками даний матеріал не поступається чавуну, при цьому алюміній — це один з кращих теплових провідників, до того ж він володіє невеликою вагою, що по достоїнству оцінить будь-яка господиня. Добре, коли на сковороді гриль є спеціальний носик, призначений для зливу зайвого жиру. Також потрібно врахувати, що сковорідки круглої форми звичніше використовувати, до того ж вони відповідають формам конфорок. Однак у прямокутних сковорідках легше розмістити цільну рибу. До речі, зберігати посуд буде зручніше, якщо вона буде оснащена складною ручкою.

Як готувати на сковороді гриль

Перед першим застосуванням чавунну сковороду слід добре прожарити разом з сіллю, після цього сіль потрібно акуратно струсити, а саму сковороду протерти промасленою ганчіркою. Мити посуд після такої процедури не потрібно, інакше пропаде весь ефект. Смажити на сковороді гриль можна фактично будь-які продукти — і рибу, і креветки, і м’ясо, і овочі, і кальмари, і сир, і фрукти, і тости. Їжа в такому посуді готується швидше, страви не підгорають і виходять здоровими. Овочі на сковороді гриль слід обсмажувати з двох сторін по п’ять — десять хвилин, попередньо їх потрібно приправити і посолити. При цьому можна за бажанням налити в сковороду трохи води.

Як готувати на сковороді гриль
З рибою необхідно бути акуратніше, оскільки вона може розвалитися під час смаження. Ідеальними для смаження на грилі вважаються тріска і лосось.

Рецепти приготування різних страв на сковороді гриль

  1. Як приготувати смажений сир на сковороді гриль? Наріжте сир сулугуні кубиками, приблизно розміром п’ять на п’ять сантиметрів. Викладіть їх на добре розпечену сковороду і обсмажуйте з обох боків, поки на сирі не з’являться характерні смужки. Подавати таку страву можна з тостами, або використовувати її в ролі сирної основи для салатів.
  2. Щоб приготувати лосося на сковороді гриль, потрібно рибний стейк намазати оливковою олією, присолити його і поперчити. Далі слід викласти лосося на розпечену сковороду, щоб смужки на стейкові закарбувалися по діагоналі. Обсмажувати рибу необхідно по півтори хвилини з кожного боку. Подавати таку страву переважно із зеленню або зі свіжими помідорами чері. приготувати лосося на сковороді гриль
  3. Як посмажити куряче філе на сковорідці гриль? Розріжте курячу грудку вздовж на дві половини, розкладіть м’ясо на дошці, накрийте його шаром харчовою плівкою і трохи відбийте. Далі приготуйте маринад для курки, для цього в блендері перемеліть кінзу, часник, петрушку, спеції і додайте трохи хорошої оливкової олії. Залиште куряче філе в приготованому маринаді приблизно на шістдесят хвилин, далі обсмажте його на прогрітій сковороді гриль по дві хвилини з двох сторін, поки на курці не з’являться чіткі рум’яні смуги.
  4. Свинячі шашлички на сковороді гриль. Наріжте свинячу м’якоть і очищені баклажани однаковими кубиками. Перемішайте інгредієнти, приправте їх оливковою олією, спеціями, свіжовичавленим лимонним соком, надіньте на шпажки і обсмажуйте на сильно розпеченій сковорідці гриль по кілька хвилин. Свинячі шашлички на сковороді гриль
 

Поділіться з друзями в соціальних мережах!