Як вибрати фрукти для карвінгу

Як вибрати фрукти для карвінгу

Вихідним матеріалом для карвінгу найчастіше стають фрукти. Перед тим, як підете на пошуки відповідних цитрусових, плодових і ягідних, озбройтеся кількома порадами. Вони Вас направлять і допоможуть роздобути кращі зразки для карвінгу.

По-перше, орієнтуйтеся на сезонні фрукти. Трохи недостиглі плоди — відмінний вибір для фігурної нарізки фруктів.

По-друге, відбирайте тугі, жорсткі фрукти без вм’ятин, червоточин, плям.

По-третє, зверніть увагу на екземпляри з насиченою забарвленням. Ви вирішили прикрасити рельєфним малюнком кавун? Виберіть його з темної скоринкою і округлими боками. Екзотичні фрукти стануть родзинкою вашої композиції. Незвичайний вид мангостина, кумкавата або карамболи разом з дивовижним смаком додадуть солодкої скульптурі новий цікавий малюнок і яскравий колір.

Підготовка фруктів для карвінгу

 

Підготовка фруктів для карвінгу

Майте на увазі, що багато плодів при взаємодії з повітрям можуть втратити свою презентабельність. Такі фрукти, як груші і яблука, в розрізаному вигляді на повітрі темніють. Щоб уникнути непотрібного коричневого відтінку відразу протріть їх половинкою лимона або окропити лимонним соком за допомогою пензлика.

Великі плоди, наприклад, кавуни і дині, слід після вирізання загорнути у вологу серветку, покрити харчовою плівкою і покласти в холодильник. Ваша робота буде виглядати свіжо.

Вибираючи цитрусові — апельсини, лимони, лайми — віддайте перевагу фруктам з насиченим кольором, у яких щільна, здорова шкірка. Після ажурної різьби, апельсин рекомендується натерти лимонним соком і занурити в глиняну миску з холодною водою. Не забувайте, що ножі для фігурної вирізки повинні бути гострими — інакше різьба може не вийти.

Коли робота над елементами прикраси буде закінчена, замочіть фрукти в крижаній воді на 15 хвилин. Кавун і диня цій процедурі не підлягають.

Нехай створені вами шедеври очікують своєї години в холодильнику. Попередньо всі плоди розмістіть по видам в окремих щільно закритих контейнерах.

Якщо фруктовій пишності належить довго перебувати на столі, його слід час від часу обприскувати холодною водою з пульверизатора.

Нехай ваші фантазія і вміння створять смачне і неповторне чарівництво!