Як вибрати аерогриль?

Як вибрати аерогриль

Аерогриль являє собою багатофункціональний побутовий електроприлад, який можна використовувати як плиту, духовку, пароварку, мікрохвильовку, тостер, шашличницю, гриль, йогуртницю. Аерогриль дозволяє здійснювати приготування їжі конвекційним шляхом. Це означає, що продукти, поміщені в пристрій, обробляються потоком гарячого пару, тим самим доводячи їх до готовності. Сьогодні ми надамо повну інструкцію про те, як вибрати аерогриль.

Використовуючи аерогриль можна швидко приготувати страви з м’яса, птиці, риби без найменшого додавання олії. При цьому вони виходять соковитими, м’якими з хрусткою і рум’яною скоринкою.
Кожна господиня прагне не тільки приготувати смачну і корисну їжу, але і вигідно заощадити час перебування на власній кухні. Так чому б не використати на повну силу можливості сучасних кухонних приладів?

Для початку давайте розглянемо з чого власного кажучи, складається аерогриль.

Як влаштований аерогриль

 

Як влаштований аерогриль

Аерогриль — за своєю суттю дуже універсальний і практичний прилад, що складається зі скляної колби, такої же скляної кришки, оснащеної спеціальним нагрівальним елементом.

При виборі аерогрилю, вам необхідно визначиться з основними параметрами, за якими ви будете оцінювати різні моделі приладу: тип управління, тип елемента нагрівання, потужність, обсяг колби, тип кришки, функціонал, комплектація, виробники і вартість.

Тип управління

Аерогрилі можуть бути оснащені одним з двох типів управління — механічним або електронним.

Механічний тип

 

Механічний тип

У аерогрилях з механічним типом управління температура і час приготування їжі виставляються вручну. Крім того моделі аерогрилів з механічним управлінням стоять на порядок дешевше порівняно з моделями, оснащеним електронним управлінням. Крім того аерогрилі з механікою часто мають простий і зрозумілий функціонал (2 регулятора — час і температура) і можливість використання одного режиму роботи вентилятора.

Електронний тип

Електронний тип

Електронні моделі аерогрилів мають дисплей і сенсорні кнопки. Ви лише вибираєте необхідну програму: запікання, розморожування, підігрів, гриль, варіння, обсмажування — а машина сама виставляє необхідну температуру і час приготування. Такий же функціонал передбачений і в інших кухонних приладах — пароварці і мультиварці.

Нагрівальний елемент

Наступний параметр, який необхідно ретельно оцінити — це нагрівальний елемент. У сучасних моделях аерогрилів можуть бути встановлені два типи нагрівального елемента — металевий (тен) або склокерамічний (галогеновий) нагрівач.

Металевий тен

Такий вид нагрівача часто використовується в більшості моделей аерогрилів. Має безліч переваг: надійність, безпека, довговічність. А ось повільний розігрів металевого нагрівача багато хто відносить до недоліків. На думку фахівців, металевий тен є більш ефективним і безпечним для використання в побутовій кухонній техніці. Гарантійний термін служби металевого тена складає близько 10 років.

Склокерамічний (галогеновий) нагрівач

Такий вид нагрівача також досить часто зустрічається в нових моделях аерогрилів. До основних переваг такого нагрівача можна віднести швидкий розігрів, стійкість до корозії і окисленню. Серед недоліків даного нагрівального елемента можна виділити нетривалий термін експлуатації і високе енергоспоживання. Гарантійні термін служби галогенового нагрівача складає всього лише 2 роки.

Потужність

Потужність також є одним з ключових параметрів вибору аерогрилю, тому давайте розглянемо, яка кількість енергії споживається даними приладом.

У аерогрилях номінальна споживана потужність може становити від 0,8 кВт до 1,7 кВт. Тому краще вибирати моделі, що мають середню потужність.

Об’єм колби аерогрилю

Об’єм колби аерогрилю

За об’ємом колби аерогриль можна розділити на міні — від 8 до 12 л, середні — від 10 до 15 л і великі — від 15 до 18 л. Якщо у вас не дуже численна родина, то можна вибрати аерогриль з невеликим обсягом колби. Для великих сімей можна використовувати більш місткі моделі. Відмінною особливістю аерогрилю є наявність розширювального кільця, яке встановлюється поверх колби і щільно накривається кришкою. Завдяки використанню розширювального кільця можна значно збільшити робочий об’єм пристрою для приготування великогабаритних продуктів (наприклад, для запікання птиці).

Тип кришки

У аерогрилях може бути використано два типи кришок — знімні або на кронштейнах. Який тип кришки вибрати, визначайте з урахуванням своїх потреб.

Знімна кришка

Знімна кришка

Моделі зі змінною кришкою вважаються більш компактними і простими. Якщо у вас на кухні не надто багато місця, тоді варто зупинити свій вибір саме на них.

Кришка на кронштейнах

Кришка на кронштейнах

Аерогрилі з кришкою на кронштейнах відрізняються більш високою вартістю і складним процесом експлуатації. Крім того варто пам’ятати, що кришка на кронштейнах збільшує габарити самого приладу, що потребують наявності додаткового вільного місця на вашій кухні. Крім того кронштейни схильні до швидких поломок, і це в основному пов’язано з високим навантаженням на них при користуванні приладом. Якщо ви цінуєте компактність і надійність, в такому випадку варто придбати аерогриль зі знімною кришкою.

Функціонал аерогрилю

Швидкість конвекції

Швидкість конвекції — це ще один параметр, на який обов’язково варто звернути увагу, оскільки саме він являє собою регульовану швидкість вентиляторів. Для кожної програми приготування їжі виставляється різна швидкість конвекції. Для випічки і підігріву використовується низька швидкість конвекції, для приготування перших і других страв — середня швидкість, а для запікання, смаження, приготування страв з хрусткою скоринкою — висока швидкість.

Функціонал аерогрилю

Функція температурного режиму

У будь-якої моделі аерогрилів в обов’язковому порядку присутній подібна функція, яка дозволяє виставляти потрібний температурний режим в залежності від використовуваних продуктів і потрібної програми приготування. Виставлену температуру прилад буде підтримувати протягом усього процесу роботи. Робоча температура аерогрилю може становити від 60 до 260С.

Функція самоочищення

У деякий моделях є функція самоочищення. По закінченню приготування поставте чашку з водою і миючим засобом у аерогриль і включіть самоочистку. Закінчивши очистку, вам достатньо лише протерти ганчіркою решітки, деко, шампура і колбу. При цьому кришку ні в якому разі не можна занурювати у воду під час очищення аерогрилю щоб уникнути пошкодження вентилятора.

Функція таймера

Ця функція дозволяє самостійно виставити необхідний час готування для різних страв. Додатковими функціями є: підігрів і відстрочка старту.

Комплектація аерогрилю

У стандартну комплектацію приладу входить: 3 рівневі решітки (верхня, середня і нижня), розширювальне кільце, деко, шампури і шипці — рогачі.

Трирівневі решітки можуть використовуватися для одночасного приготування кількох видів продуктів. Деко сітчастий застосовується для приготування страв на пару, сушінні фруктів і хлібців. Шампури дозволяють приготувати домашні шашлички, а щипці — рогачі дозволяють легко і без отримання опіків діставати готові продукти після їх приготування.

Виробники

 

страви в аерогрилі

Серед відомих і надійних виробників аерогрилів можна виділити такі бренди, як: VES, Unit, Smile, Hotter, Vitesse, Homus, Delfa, Hilton, Liberton.

Вартість

На сучасному ринку представлені моделі в широкому ціновому діапазоні: дешеві (50$), середні (100 — 150$) і дорогі (від 200 до 500$).

Тепер ви знаєте все про те, як вибрати аерогриль, а це означає, що застосовуючи наші поради і знання, ви з легкістю будете здійснювати вдалі і приємні покупки!

 

Поділіться з друзями в соціальних мережах!