Як швидко замаринувати шашлик

Як швидко замаринувати шашлик

Любителям імпровізації і спонтанних поїздок за місто, як правило, катастрофічно не вистачає часу підготувати м’ясо для смаження заздалегідь. У цьому випадку їм на виручку прийде рецепт шашлику швидкого маринування, який дозволить в рази скоротити час очікування в заправці вирізки, риби або курки. А все необхідне для створення чудо-соусу можна купити по дорозі на місце пікніка та замочити частування, поки дрова в мангалі прогорають до жаринок.


Ми часто зустрічаємо десятки рекомендацій, як швидко замочити шашлик, і не отримати в результаті запечене на мангалі м’ясо жорстке, як підошва. Всі поради настільки суперечливі, що навіть у досвідчених кулінарів часом очі розбігаються. Якому рецептові віддати перевагу і що краще додати в маринад, щоб результат порадував?

Три суперкомпоненту для швидкого маринування

Всі інгредієнти, що сприяють прискореному просяканню м’яса заправкою, різні, але на шашличну нарізку діють однаково. Секрет їх дії в тому, що вони містять активні речовини, які розм’якшують волокна і сприяють проникненню в нього смаків і ароматів маринаду.

Три суперкомпоненту для швидкого маринування

  • Ківі. Крім того, що цей фрукт мегачемпіон за змістом корисних речовин, він ще відмінно «розпушує» м’ясо. Головне — не переборщити, а то отримаєте паштет замість підсмажений шматочків. Один плід на кілограм — цього більш, ніж достатньо.
  • Спирт, горілка та алкогольні напої — відмінні помічники в приготуванні шашлику швидкого маринування. Правда, смак м’ясної нарізки при цьому стає злегка різкуватим.
  • Оцет. Звичайна яблучна есенція створить диво за півгодини навіть з найжорсткішою яловичиною. Так що сміливо пускайте на шашличок шматок, який до цього вважали непридатним.

Ми пропонуємо вам один з найбільш дієвих рецептів для тих, хто не звик планувати свій графік наперед.

«Швидкий» шашлик

Інгредієнти"Швидкий" шашлик

  • Шия свиняча — 2 кг
  • Ківі — 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 3 головки
  • Майонез — 100 г
  • Лист лавровий — 3 шт.
  • Чорний перець мелений — за смаком
  • Сіль — за смаком

Приготування

Такий спосіб маринування — «саме те» для дружньої компанії, яка вирішила відпочити від динамічного міського життя і виїхати куди-небудь в ліс. Швидке маринування шашлику не вимагає взагалі ніякої попередньої підготовки. Займіться цим вже тоді, коли дрова розгоряться як слід.

  1. Свинячу шийку ріжемо шматками розміром з коробочок з-під сірників. Складаємо їх у великий посуд і посипаємо перчиком. Його не потрібно багато, смак у м’яса і так вийде пікантним і насиченим.
  2. Ківі очищаємо від шкірки і подрібнюємо так, як більше подобається. Можна порізати плоди тонкими пластинками, а можна накришити кубиками. Зсипають фруктові скибочки в ємність зі свининою. Головне, намагаємося перемішати їх, як слід і ні в якому разі не перевищуємо дозування, зазначене в рецепті шашликів швидкого маринування! Прагнення присмачити м’ясо від душі призведе до того, що воно почне сповзати з шампурів прямо у вогонь.
  3. В ту ж каструлю кладемо майонез, лаврові листочки і порізаний кільцями цибульку. До слова, вона також вносить вклад в розм’якшення м’яса. Струшуємо посуд кілька разів і залишаємо майбутнє частування на півгодинки. Цього часу буде досить, щоб все добре промаринувалося.
  4. Надіваємо шматочки свинини на шампури, перемежовуючи цибулею, і солимо. Смажимо шашлик, періодично перевертаючи, близько 15-ти хвилин.

Як бачите, не всякий відступ від планів закінчується плачевно. І наш шашлик швидкого маринування — відмінне тому підтвердження!

  • Деякі любителі швидко замочити м’ясо доповнюють базовий рецепт лимоном. Сік одного плоду або часточки просто додаються в маринад.
  • Приправа «Для шашлику» або будь-яка інша — хороший спосіб привнести в блюдо гостренькі нотки.
  • Подайте угощенье з дрібно нарізаною зеленню. Причому не посипайте шматочки, а просто поставте її на стіл в тарілочці. Хто захоче — покладе потрібну кількість сам.

Швидке маринування шашлику — це просто «паличка-виручалочка» для тих, хто приймає рішення на ходу і слід своїм бажанням! Та й усім іншим варто зберегти рецепт! Адже ніколи не знаєш, куди заведе доля і енергійні друзі.

...