Як самостійно приготувати булочки для гамбургерів

Цей рецепт можна використовувати для випічки булочок для гамбургерів і булочок для хот догів. Він простий, економічний, і булочки виходять смачніші, ніж покупні.

Кількість порцій: 6 булочок
Підготовка: 1:00
Приготування: 20 хв

Інгредієнти для приготування булочок для гамбургерів

  • борошно дві с половиною клянки
  • молоко пів склянки
  • вода чверть склянки
  • дріжджі 1 чайна ложка (сухі)
  • 1 столова ложка вершкового масла
  • цукор 1 столова ложка
  • яйце 1
  • сіль три чверті чайної ложки
  • яйце (для змащування )
  • кунжутне насіння (за бажанням)

Рецепт приготування булочок для гамбургерів

  1. У невеликій каструльці трохи підігріти молоко, воду, вершкове масло і цукор. Прибрати каструльку з вогню і розчинити в ній дріжджі. Дати постояти близько 10 хвилин. Перелити суміш у велику миску.
  2. Додати сіль і вмішати яйце. Поступово додавати борошно і вимішувати гладке, еластичне тісто (близько 8 хвилин). Розділити тісто на 6 частин (кількість булочок в первісному рецепті).Рецепт приготування булочок для гамбургерів
  3. Сформувати з частин тіста плоскі круги. Перекласти круги на деко, попередньо застелене папером для випічки. Накрити та помістити в тепле місце, щоб вони піднімалися (близько 30 хвилин), до збільшення розміру вдвічі (у холодну пору року можна злегка розігріти духовку і поставити туди накрите тісто).плоскі кругизбільшення розміру вдвічі
  4. Розігріти духовку до 190 C (375 F).
  5. Злегка змастити булочки яйцем і посипати насінням кунжуту.Злегка змастити булочки
  6. Випікати в духовці 15 — 17 хвилин, до золотистого верху.Випікати в духовцідо золотистого верху