Як приготувати запечену картоплю з цибулею

Як приготувати запечену картоплю з цибулею

Дивіться, як готувати запечену картоплю з цибулею в духовці. Це смачна та ситна страва, що не викликає складнощів у приготуванні та займе не багато вашого часу.

  • Складність приготування: Легко
  • Час приготування: до 1 години

Що потрібно для приготування запеченої картоплі

Інгредієнти на 4 порції:

  • Картопля (700 м)
  • Цибуля ріпчаста (150 м)
  • Цибуля зелена (30 р)
  • Сметана (200 м)
  • Куряче яйце (2 шт.)
  • Базилік сушений (0.5 ч.ложки)
  • Харчова сіль (0.5 ч.ложки)
  • Соняшникова олія (1 ст.ложка)
  • Перець чорний мелений (0.1 ч.ложки)

Рецепт приготування запеченої картоплі з цибулею

 

Рецепт приготування запеченої картоплі з цибулею

Запечену картоплю з цибулею, можна подати як самостійне блюдо або як гарнір до м’ясного чи рибного блюда. Мені більше подобається, як самостійне блюдо. Для приготування нам буде потрібно: картопля, ріпчаста і зелена цибуля, сметана, курячі яйця, сіль, спеції (у мене сушений базилік і чорний мелений перець) і трохи рафінованої соняшникової олії. Картопля добре промиваємо, чистимо, нарізаємо на тонкі кружальця і обполіскуємо чистою водою.

Ріпчасту цибулю чистимо

Ріпчасту цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями, якомога тонше.

приготування запеченої картоплі

Трохи сметани залишаємо, а решту з’єднуємо з курячими яйцями і перемішуємо до однорідного стану. Якщо сметана виявилася занадто густою , то можна додати трохи води.

приправи за вашим смаком

Додаємо сіль, сушений базилік, чорний мелений перець (чи інші приправи за вашим смаком), знову перемішуємо.

Нарізану картоплю з'єднуємо з ріпчаста цибулею

Нарізану картоплю з’єднуємо з ріпчаста цибулею, додаємо яєчно-сметанним суміш і все перемішуємо.

запечена картопля

Сковороду, придатну для використання в духовці, змащуємо невеликою кількістю соняшникової олії без запаху і викладаємо в сковороду отриману масу. Відправляємо в духовку, на середній вогонь) приблизно на двадцять-двадцять п’ять хвилин.

Дістаємо картоплю з духовки

Дістаємо картоплю з духовки і змащуємо зверху сметаною, що залишилася. Повертаємо в духовку і доводимо до готовності.

Готову картоплю викладаємо на тарілку, зверху посипаємо нарізаною зеленою цибулею. Подаємо відразу ж, в гарячому вигляді. Приємного апетиту!

...