Як приготувати запечені курячі грудки

Як приготувати запечені курячі грудки

За цим рецептом прості курячі грудки виходять дуже соковитими , просоченими ароматами трав , часнику і цитрусових і , до того ж , з красивою різнобарвною скоринкою. Для маринування грудок знадобиться пару годин , але сам процес приготування вимагає мінімум зусиль.

Час приготування: 3:00
Порцій: 3
Калорійність: 493 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування запеченої курячої грудки

  • Куряче філе 600 гр
  • Пів лимону
  • Пів лайма.
  • 80 мл оливкової олії холодного віджиму
  • Чайна ложка солі
  • Чорний мелений перець пів чайної ложки
  • Часник 3 зубці.
  • Сухарі панірувальні 3 ст.л.
  • Базилік свіжий зелений 30 г
  • Пів перчини солодкого червоного (паприка )

Фото рецепт приготування запеченої курячої грудки

  1. Філе курячої грудки очистіть від видимого жиру і плівок.рецепт приготування запеченої курячої грудки
  2. Заздалегідь зніміть цедру з цитрусових (я брала поєднання лимона і лайма) за допомогою дрібної терки . Накрийте її і приберіть в холодильник.Заздалегідь зніміть цедру
  3. Для маринаду в окремій ємності змішайте оливкову олію , лимонний і лаймовий сік (з тих цитрусових , з яких на попередньому кроці зняли цедру) , сіль , перець і подрібнений зубчик часнику.ля маринаду в окремій ємності змішайте оливкову олію
  4. Покладіть грудки в маринад так , щоб він покрив їх з усіх сторін , накрийте плівкою і приберіть в холодильник на 2 години або більше. Під час маринування один раз переверніть грудки.Покладіть грудки в маринад
  5. Тепер займемося ароматним паніруванням . Не робіть його занадто заздалегідь , щоб вона не встигла розмокнути . До натертої цедри лимона і лайма додайте панірувальні сухарі , нарізаний базилік і подрібнений часник.Тепер займемося ароматним паніруванням
  6. Додайте оливкову олію , сіль і перемішайте. Паніровка повинна залишитися розсипчастою.Паніровка повинна залишитися розсипчастою
  7. Якщо ви любите гостре , можете замість болгарського перцю взяти чилі або паприку , але у нас м’якший варіант , так що ріжемо червоний солодкий перець якомога дрібніше.ріжемо червоний солодкий перець
  8. Замариновані курячі грудки розкладіть в деко , покрите фольгою або папером для випічки так , щоб між ними залишався вільний простір.Замариновані курячі грудки
  9. Рівномірно покрийте філе шаром панірування.покрийте філе шаром панірування
  10. Запікайте в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 20-25 хвилин.Запікайте в розігрітій до 200 градусів духовці
  11. Найсмачніше філе — тільки з духовки , гаряче і соковите . Приємного апетиту!
 

Поділіться з друзями в соціальних мережах!