Як приготувати яловичий бульйон

Як приготувати яловичий бульйон
Бульйони — незамінна річ у кулінарії. Додавання бульйонів в різні страви в процесі приготування покращує їх смак і робить його більш насиченим. На основі бульйонів готують багато супів, соуси, різото, заливні страви, бульйони додають у начинки для пирогів, пиріжків і запіканок. Бульйон з яловичини володіє відмінним насиченим смаком, його можна використовувати відразу або заморозити порційно і розморожувати в міру необхідності.


Час приготування: 2 години 15 хвилин
Порцій: 6
Калорійність: 323 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування яловичого бульйону

  • Голяшка яловича без кістки 1000 гр
  • Цибуля порей 1 шт.
  • Морква 100 гр
  • Цибуля ріпчаста 100гр
  • Гвоздика 3 шт.
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Перець духмяний 5 шт.

Фото рецепт приготування яловичого бульйону

  1. Для м’ясного бульйону відмінно підходять частини яловичини, насичені колагеном, я взяла голяшку без кістки. М’ясо потрібно залити холодною водою (близько 3 літрів) і поставити на великий вогонь.Фото рецепт приготування яловичого бульйону
  2. Яловичий бульйон — відмінний спосіб спожити зелені частини цибулі-порею, їх потрібно ретельно вимити, щоб у них не залишилося піску. Моркву потрібно очистити, з цибулі зняти верхнє лушпиння, відрізати частину з корінцями і увіткнути в нього кілька гвоздичок.Яловичий бульйон
  3. Воду довести до кипіння на великому вогні, але не давати кипіти, щоб встигати ретельно знімати всю піну. Готуйте на маленькому вогні, щоб бульйон перебував на межі кипіння, видаляючи всю піну, що утворюється частим ситом.щоб бульйон перебував на межі кипіння
  4. Коли піна перестане з’являтися, покладіть у бульйон овочі і спеції та варіть на маленькому вогні 1 годину.покладіть у бульйон овочі і спеції
  5. Через годину, коли овочі стануть зовсім м’якими, видаліть їх разом зі спеціями і викиньте. Варіть ще 30-40 хвилин, до тих пір, поки м’ясо не розвариться.коли овочі стануть зовсім м'якими
  6. Готовий яловичий бульйон потрібно процідити через кілька шарів марлі, щоб він був прозорим і видалити жир. Для видалення жиру охолодіть бульйон і зніміть твердий жир з поверхні. Якщо ви будете використовувати бульйон в інших стравах, краще його не солити, додати сіль можна буде пізніше.Готовий яловичий бульйон
 

Поділіться з друзями в соціальних мережах!