Як приготувати сирники

Як приготувати сирники

Сирники — ніжні, смачні, ароматні. Прекрасний сніданок або десерт до чаю в будь-який час дня. У цій статті — декілька кращих, перевірених і, найголовніше, простих і смачних рецептів сирників. Взагалі, приготувати сирники можна навіть у несолодкому вигляді — з овочами, травами і спеціями, в гострому варіанті, але більшість з нас все-таки віддає перевагу солодкій класиці, до якої всі звикли з дитинства. Про неї ми сьогодні і поговоримо.


Класичні сирники готуються з сиру і борошна, з додаванням яйця, цукру і ваніліну — з таким варіантом цієї страви знайомі всі. А що, якщо додати до традиційною рецептурою сметану, або замінити борошно манною крупою, або зовсім не покласти борошно або манку? Ми розповімо про цікаві рецепти смачних некласичних сирників.

Сирники зі сметаною «Ніжні»

 

Сирники зі сметаною «Ніжні»

Знадобиться:

  • 250г сиру;
  • 2 яйця;
  • 5-6 ст.л. борошна;
  • 4-5 ст.л. сметани;
  • 3-4 ст.л. цукру;
  • 1/2 ч.л. гашеної оцтом соди;
  • щіпка ваніліну.

Як приготувати ніжні сирники зі сметаною

З сиру, розтертого так щоб не було грудок, яєць, сметани і муки замісити тісто, додати цукор, ванілін, перемішати, покласти гашену соду і ще раз перемішати. Умочуючи ложку в холодну воду, брати тісто і викладати його на сковороду з розігрітим маслом і смажити сирники з двох боків на середньому вогні, доки вони зарум’яняться. Такі сирники виходять схожими зовні на оладки.

У питанні приготування сирників найголовніше — це, звичайно ж, сир. Використовуйте не дуже жирний сир, інакше вироби будуть розвалюватися, найкраще — домашній. А ось сухий сир цілком підійде, його просто можна пом’якшити молоком, сметаною або кефіром.

Сирники без борошна з манною крупою

Знадобиться:

  • 600г сиру;
  • 3 яйця;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • 7 ст.л. манної крупи;
  • 1 ст.л. цукру;
  • 1/2 ч.л. солі;
  • гашена оцтом сода на кінчику ножа;
  • родзинки — при бажанні;
  • цукрова пудра.

Як приготувати сирники на манній крупі

Протерти сир, вбити яйця, всипати звичайний і ванільний цукор, манку, підсолити, перемішати як слід, додати гашену соду, знову перемішати. Залишити тісто для сирників на півгодини для розбухання манки, сформувати сирники, запанірувати в борошні, смажити з двох сторін на сковороді з маслом, після смаження викладати на серветку, щоб у неї вбралося зайве масло. А перед подачею обсипати сирники цукровою пудрою.

Ізюм перед додаванням в тісто потрібно вимочити у воді і потім обсушити, додавати його слід перед випіканням сирників після вистоювання тіста або раніше — за бажанням. Також на етапі приготування тіста можна додати в нього цедру апельсина або лимона, потерту на дрібній тертці.

Сирники на кефірі з курагою

 

Сирники на кефірі з курагою

Знадобиться:

  • 500г сиру;
  • 250мл кефіру;
  • 1-2 яйця (залежно від розміру);
  • 8 плодів кураги;
  • цукор;
  • сіль;
  • ванілін — за смаком;
  • борошно.

Як приготувати сирники на кефірі з курагою

Залити курагу водою і на 1 годину залишити. Розтерти сир, вбити яйця, влити кефір, підсолити, всипати цукор і ванілін, перемішати до однорідності. Всипати борошно і замісити тісто. Курагу обсушити, дуже дрібно нарізати і додати в тісто, перемішати. За консистенцією тісто для сирників має вийти дуже густим — як сільська сметана, якщо рідкувате — додати ще борошна. Випікати сирники на сковороді з двох сторін приблизно по 3хв, з невеликою кількістю масла, викладаючи тісто столовою ложкою.

Якщо в рецепті не дається точна кількість борошна, значить, додати її потрібно стільки щоб тісто для сирників вийшло пластичним, тримало форму. Однак не перестарайтеся — сирники, в яких занадто багато борошна, виходять несмачними.

Сирники зі згущеним молоком, горіхами і родзинками

Знадобиться:

  • 125г сиру;
  • 50г ягід будь-яких;
  • по 1/2 склянки родзинок без кісточки і волоських горіхів;
  • 3 ст.л. згущеного молока;
  • по 2 ст.л. оливкової олії і пшеничної муки;
  • морська сіль.

Як приготувати сирники зі згущеним молоком і горіхами

Перемішати розтертий сир зі згущеним молоком і оливковою олією до однорідності, додати ягоди, подрібнені горішки, вимочені і обсушені родзинки, борошно, сіль. Сформувати з маси сирники, викласти їх на деко, застелене пергаментом, випікати в розігрітій до 180 градусів духовці до готовності. Подавати такі сирники слід, остудивши протягом 2год після приготування.

Ну а останній у нашій збірці цікавих рецептів сирників варіант — найкорисніший, адже крім сиру для сирнічкі в ньому використовується також вівсяна крупа.

Сирники з вівсянкою

 

Сирники з вівсянкою

Знадобиться:

  • 350г сиру;
  • по 1 яйцю і пакетику цукру ванільного;
  • 1/3 склянки вівсяної муки;
  • 4 ст.л. цукру;
  • 1/3 ч.л. солі.

Як приготувати сирники з вівсянкою

Всі продукти з’єднати (сир перед цим розтерти), перемішати і на годину залишити — за цей час вівсянка набрякне. Зачерпувати тісто ложкою, панірувати в борошні, потім формувати товсті сирники, викладати їх на сковороду з розігрітим маслом і з двох сторін смажити на середньому вогні.

Тісто для таких сирничків ви можете зробити ввечері і на ніч залишити в холодильнику, а вранці приготувати їх.

Готуйте сирники дітям, собі, коханим, радуйте цією чудовим стравою близьких людей і себе — таке корисне і смачне блюдо завжди створює чудовий настрій і додає сил для нового дня, смачного!