Як приготувати шашлик з баранини

Як приготувати шашлик з баранини

Шашлик з хорошою баранини виходить соковитим і ароматним. Маринад для цього шашлику досить мінімалістичний, щоб тільки підкреслити смак м’яса.

Час приготування: три години
Порцій: 6
Калорійність: 869 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування шашлику з баранини

  • Баранина м’якоть 1800 гр
  • Дві цибулини ріпчастої
  • Рафінована соняшникова олія 50 мл
  • Лимонний сік 50 мл
  • Сіль одна чайна ложка
  • Перець чорний мелений одна чайна ложка

Фото рецепт приготування шашлику з баранини

  1. Для цього рецепта я використала м’якоть баранячої ноги. Зрізавши м’ясо з кісток, видаливши зайвий жир та жилки.рецепт приготування шашлику з баранини
  2. Нарізала невеликими (5-7 см) шматками і склала у каструлю.склала у каструлю
  3. Велику цибулину очистила, частину цибулі нарізала кільцями для того, щоб можна було підсмажити після м’яса, а частину подрібнила, щоб в маринад потрапило більше соку.щоб в маринад потрапило більше соку
  4. Для маринаду змішала масло з лимонним соком і сіллю, ретельно перемішати до отримання однорідної емульсії і додавати в м’ясо. Поперчити.Для маринаду змішала масло з лимонним соком
  5. Перемішавши, накрити кришкою і залишити на 2,5 години при кімнатній температурі. Раз на півгодини перемішувати для рівномірного розподілу маринаду.Раз на півгодини перемішувати
  6. Вугілля довести до стану легкої «сивини», а м’ясо нанизати на шампури.м'ясо нанизати на шампури
  7. Покласти м’ясо над вугіллям.Покласти м'ясо над вугіллям
  8. Смажити, періодично повертаючи і стежачи за тим, щоб жар був рівномірний і ніде не спалахував вогонь. Готове м’ясо повинно стати рум’яним і просмаженим, але залишитися соковитим всередині.Готове м'ясо повинно стати рум'яним