Як приготувати салат цезар

Салат цезар

Салат цезар — найпопулярніший салат, винайдений американцем італійського походження Цезарем Кардіні і розійшовся по всьому світу. Класичний рецепт салату цезар досить мінімалістичний, тому в багатьох ресторанах його беруть за основу і доповнюють різними інгредієнтами. Але перш ніж експериментувати, спробуйте приготувати справжній салат цезар, а потім вже зрозумієте, чи хочеться до нього щось додавати.


Час приготування: 25 хв

Порцій: 4

Калорійність : 383 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування салату цезар

  • Хліб пшеничний 120 г
  • Салат ромен 400 г
  • Пармезан 120 г
  • Часник часточки 1 шт.
  • Сіль морська чверть чайної ложки
  • Оливкова олія холодного віджиму 60 мл
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Пів лимону
  • Вустерський соус 5 мл

Фото рецепт приготування салату цезар

  1. Почніть з приготування крутонів — сухариків з білого хліба. Наріжте хліб невеликими кубиками (не більше 1 см) і підсушіть в духовці протягом 10 хвилин при 180 градусах. Поглядайте, можливо буде потрібно їх перемішати ближче до кінця приготування.рецепт приготування салату цезар
  2. Листя свіжого салату ромену добре промийте в холодній воді і просушіть. Щоб салат був ще більш хрустким, потримайте його в дуже холодній воді кілька хвилин.Листя свіжого салату ромену
  3. Пармезан натріть на дрібній тертці.Пармезан натріть на дрібній тертці
  4. Часникова складова в салаті обов’язкове, але можливі варіації. Деякі рекомендують натирати часником миску для салату, хтось радить використовувати часникові крутони. Для домашнього приготування зручно додавати часник прямо в соус для цезаря. Для цього часточку часнику наріжте дрібно і розітріть в ступці з дрібкою крупної солі. Додайте ложку оливкової олії і перемішайте.часточку часнику наріжте дрібно і розітріть в ступці
  5. Основу соусу для цезаря складають яйця, які потрібно опустити в киплячу воду рівно на одну хвилину, потім вийняти і остудити.опустити в киплячу воду рівно на одну хвилину
  6. За цей час всі шкідливі бактерії, що знаходяться на поверхні шкаралупи помруть, білок частково схопиться, але саме яйце залишиться сирим. Розбийте яйця в миску.Розбийте яйця в миску
  7. До яєць влийте лимонний сік, оливкова олія, і вустерський соус. Туди ж додайте розтертий часник з сіллю і маслом.додайте розтертий часник з сіллю і маслом
  8. Збийте соус за допомогою виделки, щоб він вийшов однорідним. Обов’язково спробуйте його, він повинен мати збалансований смак, але не бути занадто солоним, тому що в салаті присутній ще пармезан.Збийте соус за допомогою виделки
  9. У велику миску крупно порвіть руками листя вимитого і висушеного салату ромен.порвіть руками листя вимитого і висушеного салату
  10. Полийте листя соусом і перемішайте.Полийте листя соусом
  11. Всипте три чверті натертого пармезану і знову перемішайте. Залиште трохи пармезану для прикраси.Всипте три чверті натертого пармезану
  12. Останніми додайте сухарики, щоб вони не встигли занадто розмокнути. Можна присипати салат свіжозмеленим чорним перцем.Останніми додайте сухарики
  13. Готовий салат цезар подавайте негайно. Приємного апетиту!