Як приготувати рис з соусом песто

Як приготувати рис з соусом песто

Звичайно, соус песто найбільше асоціюється з пастою, але насправді його застосування дуже різноманітне. З рисом басматі, наприклад, виходить просто бездоганно! Коли наступного разу будете думати над гарніром або просто легкою стравою на вечерю, згадайте про цей рецепт. Дуже вдало, що соус песто можна приготувати заздалегідь і зберігати в холодильнику в закритому контейнері кілька днів.

Час приготування: 25 хв
Порцій: 4
Калорійність: 527 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування рису з соусом песто

  • Кедрові горішки (пінія) 50 гр
  • Часник часточки 2 шт.
  • Базилік свіжий зелений 70 гр
  • Пекоріно романо сир 100 гр
  • Олія оливкова 60 мл
  • Рис басматі 250 г
  • Сіль пів чайної ложки

Фото рецепт приготування рису з соусом песто

  1. Злегка підсмажте горішки на сухій сковороді, очистіть часник, вимийте і висушіть базилік, видаливши товсті стебла. Складіть все у блендер, додайте кубики сиру, і збивайте, порціями додаючи оливкове масло.рецепт приготування рису з соусом песто
  2. Готовий соус повинен вийти досить однорідним.Готовий соус
  3. Рис залийте 400-500 мл води, посоліть. Варіть на великому вогні до закипання, потім зменшіть вогонь до середньої інтенсивності і продовжуйте готувати.Рис залийте
  4. Коли вода майже вбереться, зменшіть вогонь до мінімального, накрийте чистим рушником, складеним у кілька шарів і залиште на 3-5 хвилин, щоб рис став розсипчастим. За бажанням можете додати трохи вершкового масла. Так буде смачніше, але збільшеться кількість калорій.рис став розсипчастим
  5. Подавайте рис в гарячому вигляді, додавши песто. Соус можна просто викласти зверху або відразу змішати з гарячим рисом, щоб сир в соусі міг трохи підплавитися.Подавайте рис в гарячому вигляді
...