Як приготувати рибний мус

Рибний мус — це дієтична страва з морепродуктів, яка дуже насичена усілякими вітамінами. Вона чудово підійде для прикраси будь-якого столу і додасть йому краси і елегантності.

Інгредієнти:

  • 1 пакет мороженої кольорової капусти або броколі
  • 400 р. філе тріски або пікші
  • пів чайної ложки солі
  • свіжомелений білий перець
  • 250 гр. маргарину, плюс ще трохи для змащування
  • 2 столових ложки пшеничного борошна
  • 1 столова ложка кукурудзяного борошна
  • 2 яйця
  • 300 мл охолодженого кип’яченого молока
  • панірувальні сухарі
  • *соус із креветок

Спосіб приготування:

  1. Відваріть броколі до м’якості і злийте воду. Розігрійте духовку до 180 градусів.
  2. Поріжте рибу на невеликі шматочки і подрібніть на кухонному комбайні. Додайте сіль, перець, маргарин, пшеничне і кукурудзяне борошно, яйця. Після цього, не вимикаючи комбайн, влийте молоко. Перемішайте до утворення однорідної маси. Рибу можна також провернути через м’ясорубку, а потім змішати з іншими інгредієнтами.
  3. Покладіть половину суміші в змащену маргарином 1,5-літрову форму, посипану панірувальними сухарями. Згори розкладіть суцвіття броколі. Додайте суміш, що залишилася, і розрівняйте. Запікайте в нижній частині духовки приблизно 1 годину. Перш ніж викладати з форми, дайте суміші постояти близько 10 хвилин.
  4. Поки суміш запікається, приготуйте соус із креветок і гарнір.
  5. Вийміть суміш з форми, наріжте скибочками і покладіть на блюдо сервіровки. Якщо потрібно, прикрасьте очищеними креветками, гілочками кропу і лимонними кружечками.

Краще всього подавати це блюдо можна з соусом із креветок, прогрітим у відварі зеленим горошком і вареною картоплею або рисом.

 

Поділіться з друзями в соціальних мережах!